Identificatiefase

Start hier je warmtenetreis! In de identificatiefase onderzoek je de mogelijkheden en kansen van een warmtenet in jouw gemeente. We begeleiden je bij het inventariseren van de warmtevraag, het in kaart brengen van potentiële bronnen en het maken van een eerste financiële analyse. Ontdek welke stappen je moet zetten en welke kennisdocumenten je daarbij helpen.

Haalbaarheidsfase

Tijd om de haalbaarheid van jouw warmtenetplannen te toetsen! In deze fase verdiep je je in de technische aspecten, zoals het tracéontwerp en de benodigde vergunningen. Je betrekt bewoners bij het proces en scherpt de financiële analyse aan. Ontdek welke acties cruciaal zijn om de haalbaarheid van jouw project te garanderen.

Ontwikkelfase

Van plan naar realisatie! De ontwikkelfase staat in het teken van het concretiseren van jouw warmtenet. Je vraagt de benodigde vergunningen aan, werkt het tracéontwerp verder uit en bepaalt de rol van de gemeente in het warmtebedrijf. Ontdek welke stappen je moet nemen om jouw warmtenetproject succesvol te realiseren.