Enpuls Warmte infra
  • Over Enpuls warmte infra
  • Projecten
  • Actueel
  • Kennisbank
  • Contact
  • Werken bij

Nieuws over de ontwikkeling van warmtenetten

Lees hier het laatste nieuws over het mogelijk maken van duurzame warmte-infrastructuur! 

November 2022

Enpuls Warmte Infra ondertekent intentieovereenkomst proeftuin ’t Zand in gemeente ‘s-Hertogenbosch

Het is een van de grootste en meest uitdagende opgaven voor Den Bosch: hoe halen ze voor 2045 alle woningen en bedrijven van het gas af? En wat komt hierbij kijken? In ’t Zand is de gemeente op zoek naar antwoorden. Deze buurt is sinds 2020 een proeftuin van het Programma Aardgasvrije Wijken. Samen met buurtbewoners, gemeente, woningcorporaties en Enpuls Warmte Infra zoeken we samen uit hoe we deze Bossche buurt aardgasvrij kunnen maken.

.icon--arrow-right
Oktober 2022

Warmtenetten: vitale infrastructuur in publieke handen

Minister Jetten heeft vrijdag 21 oktober 2022 besloten om het eigendom van de infrastructuur van warmtenetten primair bij publieke organisaties te beleggen. De minister van Economische Zaken en Klimaat erkent hiermee het vitale karakter van de warmtenetten en geeft aan dat hij daar publiek op wil kunnen sturen. Netbeheer Nederland onderschrijft het belang van dit besluit en is blij met de geboden duidelijkheid.

.icon--arrow-right
Oktober 2022

Een handreiking naar ‘de magic ambtenaar’

Het klinkt als een heroïsch epos: ‘de heldenreis van de magische ambtenaar’.  De energietransitie is voor veel gemeenten dan ook een complex traject met de nodige hobbels en uitdagingen. Een maatschappelijke opgave waarin ze ook burgers, bedrijven en andere stakeholders zo goed en zorgvuldig mogelijk willen faciliteren, betrekken en activeren. In opdracht van Enpuls Warmte Infra ontwikkelde adviesbureau Zet een ‘handreiking’ die gemeenten gidst op hun ontdekkingsreis.

.icon--arrow-right
Juni 2022

‘Groen met een griffel’ voor Mijnwater

Groene gebouwen en woningen. We doen steeds beter ons best in Nederland. Maar de energietransitie krijgt pas echt vleugels als we complete gebieden verduurzamen. Voor nieuwbouw geldt de verplichting dat gebouwen bijna energieneutraal (BENG) moeten zijn. Een warmtenet kan daar substantieel aan bijdragen. Het innovatieve geothermische warmtenet van Mijnwater om warmte en koude uit te wisselen, is niet alleen beloond met de zogeheten Verklaring Energiebesparende Maatregelen op Gebiedsniveau (EMG), maar behaalt ook nog eens de allerbeste scores van Nederland.

.icon--arrow-right
Oktober 2021

Enexis Groep focust op kerntaken om energietransitie optimaal te realiseren

Netwerkbedrijf Enexis Groep focust zich op haar kerntaken: het overal en tijdig aansluiten van haar klanten en het mede-ontwerpen, realiseren en richting geven aan het ontwerp en de realisatie van het duurzame energiesysteem van de toekomst in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg. Werkzaamheden die niet bijdragen aan deze kerntaken, worden de komende periode afgebouwd of anders georganiseerd. Energietransitie-versnellende activiteiten Enpuls stoppen daarom, Enpuls Warmte Infra blijft.

.icon--arrow-right
Maart 2021

Aannemers staan klaar voor aanleg warmtenetten

Een nieuwe mijlpaal op de route naar betaalbare, schaalbare en duurzame warmtenetten: negen aannemers hebben zich verbonden aan Enpuls Warmte Infra voor de aanleg van warmtenetten. ‘We zijn heel blij met deze nieuwe partners. We verwachten zelfs nog meer aannemers die met ons bouwteams willen vormen’, zegt projectleider Natallia Tan.

De aannemers schreven in op een zogeheten Erkenningsregeling die Enpuls openstelde. Bedrijven die doorgewinterd zijn in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van warmtenetten konden zich vanaf september 2020 aanmelden bij Enpuls Warmte Infra. Zo ontstond een lijst met solide samenwerkingspartners.

.icon--arrow-right
Openen in een nieuwe tabblad

Snel naar

  • Projecten
  • Actueel
  • Kennisbank
Maak kennis met
Enpuls Warmte infra
  • contact
  • cookieverklaring
  • inkoop & leveranciers
  • privacyverklaring
  • gegevensverwerking