Geslaagd project

Het project is in 2012 ontwikkeld. “Nu is het tijd om het stokje over te dragen. We zijn trots dat Slim Opgewekt Scholen onze activiteiten per 1 januari 2020 overneemt en haar missie om scholen slim te verduurzamen hiermee verder gestalte geeft. We kijken terug op een zeer geslaagd project”, aldus Rob van Buitenen, projectleider ‘Van Zon Krijg Je Energie’ bij Enpuls. De overdracht van dit project is geheel in lijn met de missie van Enpuls: het ontwikkelen van schaalbare duurzaamheidsconcepten die na een opstartperiode overgedragen kunnen worden.

Betere wereld door duurzaamheid

Slim Opgewekt Scholen is de komende jaren graag partner in de verduurzaming van de deelnemende scholen en onderwijsinstellingen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst. “Wij geloven dat we een betere wereld kunnen creëren door duurzaamheid echt te realiseren. Dat vertaalt zich voor onderwijsinstellingen in dit geval naar ondersteuning en realisatie van slimme oplossingen bij het besparen en opwekken van energie en het beheer en onderhoud van het monitoringsysteem”, aldus Leonn Sekender, oprichter van Slim
Opgewekt Scholen.

Evonturiers: KidsKracht

Voor Enpuls betekent de overdracht niet dat het bijdragen aan de versnelling van de energietransitie ‘vertraging’ oploopt. “Integendeel”, zegt Van Buitenen. “We blijven ons met alle energie inzetten voor de ontwikkelingen van schaalbare, overdraagbare duurzaamheidsconcepten. Een voorbeeld hiervan is het project Evonturiers, ook wel KidsKracht geheten. Hiermee kunnen kinderen op een laagdrempelige, interactieve en speelse manier kennismaken met duurzame energiebronnen. In totaal zijn er in dit kader 144.000 lespakketten uitgeleverd. Bovendien heeft Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een onderzoekstraject opgezet om te meten hoe Evonturiers het gedrag van de kinderen en hun omgeving verandert.”

Over Slim Opgewekt Scholen

Slim Opgewekt verduurzaamt maatschappelijk vastgoed in het onderwijs, de sport en zorg. Dat doet het met zonne-energie, ledverlichting en educatieve bewustmaking. Elk type organisatie vraagt om haar eigen aanpak, daarom zijn er drie verschillende merken, ieder met een eigen doelgroep: Onze Zorg is Opgewekt (voor zorginstellingen), Slim Opgewekt Scholen (voor onderwijsinstellingen) en Sportief Opgewekt (voor sportclubs). In totaal hebben projecten van Slim Opgewekt Scholen zo'n 4.296.000 kWh grijze stroom bespaard.

Schermafbeelding 2020 06 30 Om 09.21.50
Blog
Prognoseatlas geeft waardevolle inzichten over elektrisch vervoer

Hoe weet je als gemeente waar en wanneer de komende jaren oplaadpunten voor elektrisch vervoer nodig zijn? Check de Buurtprognose!

Zon windmolens
Visie
Slim duurzame energie opwekken op land

Hoe houden we de maatschappelijke kosten zo laag mogelijk, zodat we in 2030 vier keer zoveel duurzame stroom kunnen opwekken als nu?

Europese vlag
Visie
Clean Energy Package: het belang voor decentrale overheden

Wij hebben onderzoek gedaan naar het Clean Energy Package, een wetgevingspakket van de Europese Unie om de energietransitie te versnellen.

Waterstof windmolen op zee
Blog
Waterstof. Heilige graal of overschat verhaal?

Is waterstof hét duurzame CO2-vrije alternatief voor fossiele grondstoffen en energiebronnen?

Boer In Veld
Concept
Beregenen op ZON

Wil jij jouw op boerderij je dieselwerktuigen electrificeren? Enpuls heeft een onderzoek gedaan naar de voordelen. Lees er alles over in onze whitepaper of plan een bezoek aan één van de demo boerderij locaties.

Waterdruppel
Visie
Onze visie op waterstof

We zien veel kansen om waterstof als energiedrager te gebruiken. Maar de vraag is hoe toepasbaar waterstof al is.

Groen Gas
Visie
Groen gas: noodzakelijke energiedrager in de transitie

Wij zien groen gas als een zeer waardevolle en noodzakelijke energiedrager in de transitie naar een volledig duurzaam energiesysteem.

Vierkant Beeld Flexibiliteit Bnr
Podcast
Hoe manage je de toenemende energievraag?
Energie observer.png
Blog
Drijvend laboratorium voor duurzame energie

De Energy Observer is een varend laboratorium voor duurzame energie. Een schip van én voor de toekomst.

Waterstof windmolen op zee
Podcast
Waterstof: heilige graal of hype
Mossel
Blog
Een windmolen als mosselkwekerij

Toekomstbeeld van de Universiteit van Wageningen: in 2120 zwemmen dolfijnen in de Noordzee en eten we mosselen gekweekt op windmolens in zee. Lees alles over de toekomst.

Bestelbus
Blog
Waarom is de elektrische bestelbus nog niet populair?

Enpuls onderzocht waarom we nog maar zo weinig elektrische bestelbussen zien en identificeerde maar liefst 13 thema’s die de transitie naar duurzaam goederenvervoer belemmeren. Lees meer of download het onderzoeksrapport.

Energiek Nieuws Week 25 Nieuws Week
Blog
Energiek Nieuws Week 25
Energiek Nieuws Week 26 Nieuws Week
Blog
Energiek Nieuws Week 26
Energiek Nieuws Week 27 Nieuws Week
Blog
Energiek Nieuws Week 27
Strand
Blog
Kunnen we nog om klimaatveranderingen heen?

Moeten we niet eens rekening gaan houden met de gevolgen van klimaatverandering in plaats van alleen maar druk bezig te zijn met het voorkomen? Leon Piepers vindt van wel.

Beregenen Op Zon
Blog
Landbouw verduurzamen met elektrisch beregenen

Hoe zorg je ervoor dat het elektriciteitsnet in landelijke gebieden op een zonnige dag niet overbelast raakt door alle zonnestroom die boeren opwekken?

Opslag Ijzer
Blog
Lichtpunten in de energietransitie: opslag van energie in ijzer

Een nieuwe kandidaat voor energieopslag: ijzerpoeder. Wordt dat dé batterij van de toekomst? We vertellen erover in de blogserie met lichtpunten; positief nieuws over de energietransitie.