Geslaagd project

Het project is in 2012 ontwikkeld. “Nu is het tijd om het stokje over te dragen. We zijn trots dat Slim Opgewekt Scholen onze activiteiten per 1 januari 2020 overneemt en haar missie om scholen slim te verduurzamen hiermee verder gestalte geeft. We kijken terug op een zeer geslaagd project”, aldus Rob van Buitenen, projectleider ‘Van Zon Krijg Je Energie’ bij Enpuls. De overdracht van dit project is geheel in lijn met de missie van Enpuls: het ontwikkelen van schaalbare duurzaamheidsconcepten die na een opstartperiode overgedragen kunnen worden.

Betere wereld door duurzaamheid

Slim Opgewekt Scholen is de komende jaren graag partner in de verduurzaming van de deelnemende scholen en onderwijsinstellingen die geïnteresseerd zijn in een duurzame toekomst. “Wij geloven dat we een betere wereld kunnen creëren door duurzaamheid echt te realiseren. Dat vertaalt zich voor onderwijsinstellingen in dit geval naar ondersteuning en realisatie van slimme oplossingen bij het besparen en opwekken van energie en het beheer en onderhoud van het monitoringsysteem”, aldus Leonn Sekender, oprichter van Slim
Opgewekt Scholen.

Evonturiers: KidsKracht

Voor Enpuls betekent de overdracht niet dat het bijdragen aan de versnelling van de energietransitie ‘vertraging’ oploopt. “Integendeel”, zegt Van Buitenen. “We blijven ons met alle energie inzetten voor de ontwikkelingen van schaalbare, overdraagbare duurzaamheidsconcepten. Een voorbeeld hiervan is het project Evonturiers, ook wel KidsKracht geheten. Hiermee kunnen kinderen op een laagdrempelige, interactieve en speelse manier kennismaken met duurzame energiebronnen. In totaal zijn er in dit kader 144.000 lespakketten uitgeleverd. Bovendien heeft Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een onderzoekstraject opgezet om te meten hoe Evonturiers het gedrag van de kinderen en hun omgeving verandert.”

Over Slim Opgewekt Scholen

Slim Opgewekt verduurzaamt maatschappelijk vastgoed in het onderwijs, de sport en zorg. Dat doet het met zonne-energie, ledverlichting en educatieve bewustmaking. Elk type organisatie vraagt om haar eigen aanpak, daarom zijn er drie verschillende merken, ieder met een eigen doelgroep: Onze Zorg is Opgewekt (voor zorginstellingen), Slim Opgewekt Scholen (voor onderwijsinstellingen) en Sportief Opgewekt (voor sportclubs). In totaal hebben projecten van Slim Opgewekt Scholen zo'n 4.296.000 kWh grijze stroom bespaard.