Duurzaam wonen

Duurzaam wonen

Woningen verduurzamen. Er zijn opties in overvloed. Isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp. Waarom is het nog zo lastig voor huiseigenaren om werkelijk iets te doen? De wil is er, dus kansen genoeg om mensen te bewegen in de verduurzamen van hun woning. Wij verkennen de mogelijkheden.

Onze visie op duurzaam verwarmen

Wij geloven dat de energietransitie van de woonomgeving alleen kan slagen als het een gegeven is, een vanzelfsprekendheid. Vanzelfsprekend, omdat woningeigenaren:

  • aardgasvrij-wonen zien als een “must have” en niet meer als een vrijblijvende optie;
  • verduurzaming zien als vooruitgang en verbetering van hun wooncomfort en kwaliteit van leven. En niet als last;
  • vanaf 2023 verduurzaming de nieuwe standaard wordt bij verbouwingen en andere aanpassingen aan hun woning. 

Podcast: Duurzaam wonen

Goed voorbeeld doet volgen. Om verduurzamen van woningen te stimuleren, is het belangrijk dat woningcorporaties laten zien wat er allemaal mogelijk is. Yvonne Boerakker gaat in deze podcast in gesprek met Rob Bogaarts van BrabantWonen. Samen gaan ze op zoek naar de redenen waarom bewoners waarom bewoners niet verduurzamen. 

Blog: Woning verduurzamen? Iedereen kan meedoen

Duurzame vormen van verwarmen, zoals warmtepompen en zonneboilers, zijn bij nieuwbouwwoningen al aardig gangbaar. Ook buiten de nieuwbouw zal duurzaam verwarmen de standaard worden. Toch is het voor particuliere woningeigenaren nog niet zo gemakkelijk om maatregelen te nemen. Dat kan beter! Lees hoe het beter kan in de blog van Yvonne Boerakker.

Nieuwsbrief inschrijven