Enpuls logo
  • Over Enpuls
  • Blog
  • Concepten
  • Actueel
  • Contact

Informatie over energie

Download hier onderzoeksrapporten, flyers en leaflets over versnelling van de energietransitie. 

  • Alle downloads
  • Onderzoek opwek groene waterstof

Slimme Wijken Aanpak voor gemeenten

De gemeenten staan voor een grote opgave om wijkgericht te verduurzamen. Enpuls ontwikkelde daarom een praktisch proces onder de naam Slimme Wijken Aanpak. Lees de brochure.

.icon--arrow-right

De Nationale Laaddrukanalyse

Op dit moment loopt de groei van het aantal laadpunten scheef ten opzichte van de groei van het aantal elektrische auto’s. Uit een analyse van Enpuls blijkt dat in bijna 40% van de buurten waar laadinfrastructuur staat, de elektrische rijder niet de zekerheid heeft dat deze kan laden bij aankomst. Deze groei vraagt om een andere aanpak.

.icon--arrow-right

Whitepaper Vaart maken met warmtenetten

De aanleg van een collectief warmtenet is weliswaar relatief kostbaar ten opzichte van aardgas. Toch zien we bij Enpuls verschillende redenen om voor zo’n warmteoplossing voor een deel van de gebouwen te verkiezen boven een andere, individuele oplossing. In de whitepaper lees je onze onderbouwing en visie.

.icon--arrow-right

Rapport 3 - Groene waterstof businessmodel en businesscase

Dit rapport geeft inzicht in de business modellen voor de 4 usecases en de bijbehorende business cases. Ook is onderzocht in hoeverre de flexibiliteit van elektrolyzers kan worden ingezet ten behoeve van het netbeheer en hoe dit de businesscase beïnvloedt.

.icon--arrow-right

Rapport 2 - Groene waterstof marktpotentie productiefaciliteiten

Dit rapport geeft inzicht in de marktpotentie voor groene waterstofproductiefaciliteiten in situaties waar deze faciliteiten kunnen meehelpen aan maatschappelijk verantwoord netbeheer. 

.icon--arrow-right

Rapport 1 - Groene waterstof technologiebeoordeling

Dit rapport beschrijft de verschillende technologieën om groene waterstof te produceren en geeft inzicht in de kosten van deze productiefaciliteiten. 

.icon--arrow-right

Charge Management of Vehicles at home

This pilot study examines the role of a home energy management system (HEMS) in communicating a capacity profile from a grid operator to households. The main research question is: To what extent can grid operators lower the peak load of the low-voltage electricity grid by controlling the charging of electric vehicles at households, and how do consumers experience this? 

.icon--arrow-right

Thuis flexibel de elektrische auto laden

Steeds meer elektrische auto’s, steeds meer vraag naar elektriciteit. Hoe beheersen we die vermogensvraag? Enpuls, Enexis Netbeheer, ElaadNL en marktpartij Maxem onderzochten in een pilot of het mogelijk is om elektrische auto’s via een laadpunt thuis aan te sturen op basis van de beschikbare capaciteit in het elektriciteitsnet. De pilot leverde belangrijke inzichten en conclusies op. De belangrijkste inzichten lees je in deze samenvatting.

.icon--arrow-right

Leaflet duurzame warmte-infrastructuur

Enpuls Warmte Infra ontwikkelt, realiseert en beheert warmtenet-infrastructuur op het transitiepad naar duurzaamheid om de afhankelijkheid van aardgas en de uitstoot van CO2 te minimaliseren. Enpuls Warmte Infra werkt toe naar publieke, betaalbare en schaalbare oplossingen met een positief maatschappelijk rendement.

.icon--arrow-right

Samenvatting onderzoek opwek groene waterstof

Kan waterstof uit elektrolyse bijdragen aan verantwoord netbeheer? Lees hier de samenvatting en resultaten van het onderzoek. 

.icon--arrow-right

Onderzoek slim laden elektrisch vervoer

Slim laden biedt de mogelijkheid om grote aantallen elektrische auto’s te laden op zoveel mogelijk duurzame energie uit zon en wind. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om de energievraag te accommoderen binnen de kaders van het elektriciteitssysteem. In dit rapport staat het onderzoek naar de maatschappelijke kosten en baten van slim laden.

.icon--arrow-right

Geïnteresseerd in elektrisch autodelen? Download de kennisgids

Wij zijn ervan overtuigd dat de opkomst van elektrische deelauto’s de energietransitie aanzienlijk kan versnellen. Waarom? Allereerst omdat een elektrisch voertuig veel minder milieuschade oplevert dan een auto die op fossiele brandstoffen rijdt. In de tweede plaats omdat delen loont: daardoor zullen er in totaal minder auto’s nodig zijn. Lees meer over de ontwikkelingen, kansen en valkuilen voor elektrisch autodelen.

.icon--arrow-right

Project elektrisch autodelen starten? Gebruik de actieplanner

In veel steden, wijken, dorpen en bij bedrijven en gemeentes groeit de interesse voor autodelen. Om je meer inzicht te geven in de mogelijkheden, hebben we in deze Actieplanner allerlei praktische informatie voor je op een rij gezet om zelf een project op te starten. Zo laten we zien uit welke varianten je, op dit moment, kunt kiezen. We doen enkele nuttige aanbevelingen. En we staan stil bij de belangrijkste vragen, bezwaren en keuzes waar je tegenaan kunt lopen.

.icon--arrow-right
Openen in een nieuwe tablad

Enpuls thema's

  • gebouwde omgeving
  • mobiliteit
  • flexibel energiesysteem
  • warmte Infra
Maak kennis met ons team
Enpuls logo
  • inkoop & leveranciers
  • privacyverklaring
  • gegevensverwerking
  • contact
  • cookieverklaring