VACATURE DETAILS:

Plaatsingdatum: 07 december 2023

Uren: Flexibel

Opleidingsniveau: HBO

Locatie: Noord-Nederland

OMSCHRIJVING

Wij lopen warm voor jou 

Als Projectleider Warmte Noord heb jij een belangrijke rol in het realiseren van de warmteprojecten. Je schakelt met diverse partijen in het proces, zowel intern binnen Enpuls Warmte Infra, als in de organisatie Enexis als extern met diverse stakeholders. Jij bent verantwoordelijk voor de warmteprojecten in Noord-Nederland.  

Met jouw energie kan het 

 • Je bent betrokken in meerdere fasen van een warmteproject en hierbij schakel je met zowel interne stakeholders als externe partijen, zoals aannemers.  
 • Je draagt op deze manier direct bij aan de warmte transitie.  
 • Je kunt rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan ontwikkelmogelijkheden en een goed salaris.  

Zo ga je deze uitdaging aan

Jij speelt als Projectleider Warmte Noord een grote rol in meerdere fasen van een warmteproject. Tijdens de ontwikkelfase neem jij je kennis mee die je reeds hebt van de realisatie van een warmtenet-project. In samenwerking met de Projectontwikkelaar binnen het project ben jij in eerste instantie hiermee bezig.  
Als een project naar de realisatiefase gaat, beginnen we met de aanbesteding voor een bouwteam en realisatie overeenkomst. Jij zorgt ervoor dat dit in een goed georganiseerd proces verloopt, waarbij stakeholders tijdig geïnformeerd zijn. Samen met de geselecteerde aannemer wordt een definitief ontwerp gemaakt.  
Dan wordt het tijd om te gaan bouwen! Jij begeleidt het gehele bouwproces vanuit Enpuls: dé aanleg van het warmtenet.   
In het bouwproces ben je vervolgens verantwoordelijk voor de planning, dat contracten nageleefd worden, gestelde kwaliteitseisen geleverd worden, vastlegging en alles binnen de gestelde financiële kaders. Afstemming met projectpartners en projectomgeving. Dit laatste is bij warmteprojecten een hele uitdaging. Je staat er niet alleen voor, jij stuurt het projectteam aan dat verantwoordelijk is voor de realisatie.  
  
Enpuls Warmte Infra is als jonge organisatie nog volop aan het groeien. Er wordt dus ook een belangrijke bijdrage gevraagd bij het mede opbouwen  van deze organisatie. Door de betrokkenheid van een compact projectteam dat werkt aan onze warmtenetten hoort regelmatig sparren met ontwikkelaar en business developer in het zuiden tot de reguliere werkzaamheden om koers uit te stippelen. Waar mogelijk doen we dat online en waar functioneel ook veelal op project-locatie.


Wat vragen we van jou? 

Als Projectleider Warmte Noord ben jij een echte verbinder. Je bent niet bang om aan te spreken, maar weet dit op een dusdanige manier te doen dat je iedereen ook meekrijgt. Jij bent analytisch zeer sterk en houdt het overzicht. Daarnaast ben je helder en duidelijk in je communicatie en ben je resultaatgericht.  

Kennis en ervaring  

 • Een afgeronde HBO-opleiding in een technische richting (bijvoorbeeld Civiele Techniek, WTB, installatie techniek).  
 • Minimaal 5 jaar ervaring in eem soortgelijke rol en ervaring in projectmanagement zijn vereist en werkervaring met civieltechnische projecten onder UAV CG een grote wens.  
 • Ervaring in het ontwikkelen en aanleggen van warmtenetten. 
 • Kennis van energiesystemen & affiniteit met RO en vergunningprocedures. 

Je zet je schouders eronder met

Jouw collega’s van Enpuls Warmte Infra. Enpuls Warmte Infra ontwerpt,  bouwt en beheert collectieve warmtenetten om de warmtetransitie te realiseren. Iets betekenen zit ook in onze haarvaten. Betaalbare, betrouwbare en duurzame warmte voor iedereen. Dat is waar we voor staan en gaan. We zijn onderdeel van de Enexis groep en zijn een jonge enthousiaste club van duurzame doeners met teamspirit. We ontwikkelen duurzame warmtenetinfra en verminderen van de afhankelijkheid van aardgas en de uitstoot van CO2.  

Alle ruimte om te groeien

Niet alleen in je dagelijkse projecten, maar ook in je persoonlijke ontwikkeling krijg je alle ruimte. Jouw ontwikkeling is een topprioriteit. Grote kans dat een specifieke opleiding of cursus wordt vergoed als jou dat verder brengt. Enpuls en Enexis staan bekend om hun uitstekende arbeidsvoorwaarden. Er wordt goed voor je gezorgd. Bij een warmtebedrijf hoort natuurlijk ook een warme sfeer met echte teamspirit. Je nieuwe collega’s zullen het ongetwijfeld beamen. Bij Enpuls Warmte Infra geven we elkaar energie. 

En wij steken natuurlijk ook energie in jou   

Bij Enpuls werk je in de voorhoede van een van de grootste uitdagingen van onze tijd: de energietransitie. Daarbij zorgen we goed voor je. Dat begint met een uitgebreid welkomstpakket en -programma om je collega’s te leren kennen. En met goede arbeidsvoorwaarden:  

 • Salaris tussen € 4.235,- en € 6.050- bruto per maand (op basis van 40 uur per week). Inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden kan je salaris oplopen tot € 7.302,- bruto per maand.  
 • Bijdrage van 70% aan je ABP Keuzepensioen.  
 • Persoonlijk budget van 10% en een 13e maand van 10,7% van je brutojaarsalaris. Deze kun je flexibel inzetten of maandelijks of jaarlijks laten uitbetalen.  
 • 24,5 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband. Meer oplaadtijd nodig? Met je persoonlijk budget en 13e maand koop je tot wel 35,5 extra verlofdagen.   
 • Mogelijkheden om thuis te werken, inclusief een door ons ingerichte thuiswerkplek en een vergoeding van € 25,- per maand.  
 • Laptop of tablet en telefoon die je ook privé mag gebruiken.  
 • Reiskostenvergoeding en een eersteklas ov-abonnement voor zakelijk gebruik.  
 • Vitaliteitsbudget van € 500,- voor bijvoorbeeld een sportabonnement.  
 • Ruimte om te groeien met ons interne ontwikkelplatform of externe opleidingen en trainingen.   

Lees meer over onze arbeidsvoorwaarden. 

 
Werk als Projectleider Warmte Noord aan het energienetwerk van morgen  

Solliciteer via de button onder aan deze pagina. Binnen twee weken ontvang je een reactie. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Irene van Ballegooij (Corporate Recruiter) via irene.van.ballegooij@enexis.nl of 06-15555245. #LI-IV1 


Goed om te weten  

 • Na je sollicitatie ontvang je een e-mail met meer informatie over de procedure. Meestal bestaat deze uit twee gesprekken: een eerste (online) gesprek met de manager en recruiter en een tweede gesprek met je toekomstige collega’s op locatie.  
 • Een screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Deze kan bestaan uit een assessment, het opvragen van referenties en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Hierover ontvang je meer informatie tijdens de procedure.