Van versnellen naar realiseren energietransitie

Enpuls is vijf jaar geleden opgericht door Enexis Groep om de energietransitie te versnellen en is daarmee ook bewust op enige afstand van Enexis gezet. Dat versnellen hebben we als visionairs, businessdenkers en conceptontwikkelaars succesvol gedaan. Nu worden we juist binnen de Enexis organisatie gehaald om de energietransitie te realiseren en om lokale energieambities waar te maken. Daarmee is de opdracht voor het zelfstandige Enpuls gereed en komt per 1 januari 2022 tot een einde.

De oogst van Enpuls

Ter afsluiting presenteren we hier het boekje ‘De oogst van Enpuls’ met daarin de belangrijkste successen en mooiste resultaten van 5 jaar energietransitie versnellen. Lees hier hoe we als Enpuls te werk gingen, wat de visies en vele oplossingen waren voor het versnellen van de energietransitie in de domeinen ‘gebouwde omgeving’, ‘mobiliteit’, ‘flexibel energiesysteem’ en ‘warmte infra’.

Tip: scan de QR-codes op de pagina’s voor nog meer informatie. Wil je het papieren boekje ontvangen? Mail dan je gegevens naar martine.musch@enpuls.nl (op=op!)

Enpuls Warmte Infra

Enexis Groep ziet een belangrijke rol weggelegd voor warmtenetten in het energiesysteem van de toekomst en ziet warmte infrastructuur als een reële uitbreiding van haar productportfolio. Als publieke warmtepartner werkt Enpuls Warmte Infra samen met gemeenten en provincies om wijken te verduurzamen door warmtenetten te ontwikkelen, realiseren en beheren. Tot er meer duidelijkheid is over de nieuwe Warmtewet blijft Enexis Groep, via Enpuls Warmte Infra, ervaring opdoen met warmtenetten, onder andere door Mijnwater en door betrokken te zijn in warmteprojecten.

Lees het volledige nieuwsbericht van Enexis Groep hier.