Ja

Zo wil iedereen wel z'n woning duurzaam verwarmen.

Enpuls

Energiebesparing staat op de agenda. Veel huizen worden nu al duurzaam verwarmd. De warmtepomp kan daarin een belangrijke rol spelen. Maar hoe staat het met de acceptatie bij woningeigenaren? Niet iedereen denkt hetzelfde over het duurzaam verwarmen van de eigen woning. Welke drempels ervaren zij als het om een warmtepomp gaat? Hoe denken zij de overstap naar een duurzaam verwarmde woning te maken?

Onderzoek voor inzicht in behoefte en gedrag

In opdracht van Enpuls heeft Motivaction onderzoek gedaan naar de latente behoeften van woningeigenaren om hun huis duurzaam te verwarmen met een warmtepomp. Het onderzoek geeft inzicht in de behoefte en gedrag van 5 typen woningbezitters. Met deze kennis kunt u heel gericht, en met doorslaggevende argumenten, de woningbezitter overtuigen van de voordelen om over te stappen naar een warmtepomp.

Webtool voor gericht advies

Met behulp van onze webtool kunt u eenvoudig voor elk type woningeigenaar de juiste argumenten genereren om hem of haar ja! te laten zeggen tegen een duurzaam verwarmde woning. U kunt in de webtool alleen een profiel kiezen en dan “Haal argumentatie op” aanklikken. U heeft dan meer informatie over een type woningbezitter. U kunt de te gebruiken argumentatie verfijnen door een profiel en een scenario te kiezen en dan “Haal argumentatie op” aan te klikken. U krijgt dan per type woningeigenaar gericht argumenten die aansluiten bij de reden om een keuze te maken voor een warmtepomp.

Wilt u weten hoe de webtool werkt?

Bekijk dan de Quick tour.

Kies een profiel
?
Kies een scenario
Voeg filters toe