VACATURE DETAILS:

Plaatsingdatum: 07 december 2023

Uren: Flexibel

Opleidingsniveau: HBO/WO

Locatie: Den Bosch

OMSCHRIJVING

Wij lopen warm voor jou.. 

Het kriebelt steeds meer hè? Of het nu je maatschappelijke betrokkenheid is of je duurzame drive; steeds sterker voel je die behoefte om écht bij te dragen. En daar hebben we jou voor nodig. Jouw scherpe blik, jouw ervaring in de warmtewereld en die enthousiaste energie waarmee jij partijen en belangen verbindt. We geven het gewoon eerlijk toe: we lopen warm voor jou.  

Met jouw energie kan het  

 • Net als ons loop jij warm voor de toekomst en krijg je energie van de ontwikkeling binnen de warmtewereld.  
 • Je werkt nauw samen met je interne collega’s van EWI, maar ook met externe partijen als gemeentes.  
 • Daarbij kun jij rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, zoals ontwikkelmogelijkheden en een goed salaris.  

Zo ga jij deze uitdaging aan  

Als netwerkstrateeg ben je vanaf het begin betrokken bij het ontwikkelen van de warmtenetten. Warmtenetten starten met een beperkt aantal aansluitingen om door te groeien via verschillende wijken naar soms een volledige gemeente.  

Samen met de business developer of projectontwikkelaar (afhankelijk van het projectstadium) bepaal jij hoe een efficiënt, toekomstbestendig en betaalbaar warmtenet er in een gebied uit moet zien. Dit doe je door kennis van bronnen, afnemers, tooling en reeds aangelegde warmtenetten te combineren; in een verkenningsfase op een hoger abstractieniveau, in overleg met gemeentes en business developer, in een ontwerpfase nauwkeuriger en toewerkend naar een definitief ontwerp.   

Om het ontwerpen van warmtenetten op de juiste manier te kunnen doen is het ook van belang dat samen met andere warmte-stakeholders, kennisinstituten en marktpartijen instrumenten en systemen worden ontwikkeld. Van een eenvoudige tool om een quickscan te kunnen doen, tot een uitgebreide ontwerptool. Om ontwerp en aanleg zo efficiënt mogelijk te doen is het van belang dat Enpuls samenwerkt met andere netwerkbedrijven en marktpartijen om tot gedragen standaardisatie in warmtenet ontwerp en aanleg te komen. Ook beleidsontwikkeling, zowel intern als extern behoren tot het takenpakket.  

Wat vragen wij van jou?  

Als Netwerkstrateeg ben je sterk in probleemanalyse en heb je een sterke visie. Je bent je bewust van je omgeving, neemt initiatief en je bent sterk in samenwerking.  

Kennis en ervaring  

 • Je hebt een afgeronde HBO-/ of WO-opleiding (bijvoorbeeld Energietechniek). 
 • Je hebt aantoonbare (recente) ervaring met warmtenetten. 
 • Je hebt kennis van energiesystemen. 
 • Daarnaast neem je kennis mee van de manier waarop gemeenten werken met infra ontwerpen. 

Je zet je schouders eronder met 

Jouw collega’s van Enpuls Warmte Infra. Enpuls Warmte Infra ontwerpt,  bouwt en beheert collectieve warmtenetten om de warmtetransitie te realiseren. Iets betekenen zit ook in onze haarvaten. Betaalbare, betrouwbare en duurzame warmte voor iedereen. Dat is waar we voor staan en gaan. We zijn onderdeel van de Enexis groep en zijn een jonge enthousiaste club van duurzame doeners met teamspirit. We ontwikkelen duurzame warmtenetinfra en verminderen van de afhankelijkheid van aardgas en de uitstoot van CO2.                                      

Alle ruimte om te groeien                                          

Niet alleen in je dagelijkse projecten, maar ook in je persoonlijke ontwikkeling krijg je alle ruimte. Jouw ontwikkeling is een topprioriteit. Grote kans dat een specifieke opleiding of cursus wordt vergoed als jou dat verder brengt. Enpuls en Enexis staan bekend om hun uitstekende arbeidsvoorwaarden. Er wordt goed voor je gezorgd. Bij een warmtebedrijf hoort natuurlijk ook een warme sfeer met echte teamspirit. Je nieuwe collega’s zullen het ongetwijfeld beamen. Bij Enpuls Warmte Infra geven we elkaar energie. 

 

En wij steken natuurlijk ook energie in jou    

Bij Enpuls werk je in de voorhoede van een van de grootste uitdagingen van onze tijd: de energietransitie. Daarbij zorgen we goed voor je. Dat begint met een uitgebreid welkomstpakket en -programma om je collega’s te leren kennen. En met goede arbeidsvoorwaarden:   

 • Salaris tussen € 4.235,- en € 6.050- bruto per maand (op basis van 40 uur per week). Inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden kan je salaris oplopen tot € 7.302,- bruto per maand.   
 • Bijdrage van 70% aan je ABP Keuzepensioen.   
 • Persoonlijk budget van 10% en een 13e maand van 10,7% van je brutojaarsalaris. Deze kun je flexibel inzetten of maandelijks of jaarlijks laten uitbetalen.   
 • 24,5 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband. Meer oplaadtijd nodig? Met je persoonlijk budget en 13e maand koop je tot wel 35,5 extra verlofdagen.    
 • Mogelijkheden om thuis te werken, inclusief een door ons ingerichte thuiswerkplek en een vergoeding van € 25,- per maand.   
 • Laptop of tablet en telefoon die je ook privé mag gebruiken.   
 • Reiskostenvergoeding en een eersteklas ov-abonnement voor zakelijk gebruik.   
 • Vitaliteitsbudget van € 500,- voor bijvoorbeeld een sportabonnement.   
 • Ruimte om te groeien met ons interne ontwikkelplatform of externe opleidingen en trainingen.    

Lees meer over onze arbeidsvoorwaarden.   

Werk als Netwerkstrateeg Warmte aan het energienetwerk van morgen   

Solliciteer via de button onder aan deze pagina. Binnen twee weken ontvang je een reactie. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Irene van Ballegooij (Corporate Recruiter) via irene.van.ballegooij@enexis.nl of 06-15555245. #LI-IV1  

Goed om te weten   

 • Na je sollicitatie ontvang je een e-mail met meer informatie over de procedure. Meestal bestaat deze uit twee gesprekken: een eerste (online) gesprek met de manager en recruiter en een tweede gesprek met je toekomstige collega’s op locatie.   
 • Een screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Deze kan bestaan uit een assessment, het opvragen van referenties en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Hierover ontvang je meer informatie tijdens de procedure.