VACATURE DETAILS:

Plaatsingdatum: 01 juni 2024

Uren: Flexibel

Opleidingsniveau: HBO

Locatie: Den Bosch

OMSCHRIJVING

Wat ga je doen?

Met jouw energie kan het

 • Net als ons loop jij warm voor de toekomst en krijg je energie van de ontwikkeling binnen de warmtewereld.  
 • Samen met collega’s en partners ontwikkel jij de energiesystemen van morgen.  
 • Daarbij kun jij rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, zoals ontwikkelmogelijkheden en een goed salaris.  

Zo ga je deze uitdaging aan

Zeg eens eerlijk. Ben jij een beetje een vakidioot? Word je blij van het doorgronden van complexe systemen en infrastructuren? Ben jij die analytische knappe kop die goed gaat op technologische kennis en innovatie? Met een hart voor de energietransitie en vakmanschap? Dan lopen wij warm voor jou. 

We bouwen verder aan de kennis en expertise voor de toekomstige Enexis Warmte organisatie. In de volgende stap willen we meer en meer zelf integraal een warmtenetwerksysteem ontwikkelen en ontwerpen. Hiervoor ben jij als Engineer Warmtenetten een belangrijke schakel. Jij bent in staat de volledige configuratie van het leidingnetwerk te ontwerpen en de benodigde eisen te definiëren.  

Samen met de bronspecialist, de netwerkstrateeg en lead engineer maak jij het totaalontwerp dat wordt gebruikt voor een haalbaarheidsfase en de ontwikkelfase.

Dit zijn o.a. jouw verantwoordelijkheden

 • Het opstellen van programma van eisen voor een warmtenet.
 • Het maken van een technisch ontwerp. 
 • In staat zijn om een schetsontwerp op te leveren. 
 • Het inschakelen en aansturen van externe specialisten om ontwerp te complementeren. 
 • Je bent kennisdrager, kennisontwikkelaar en kennisborger. 

Plek in de organisatie

Je bent actief in het volledige voorzieningsgebied. Het zwaartepunt van je rol ligt in de haalbaarheid- en ontwikkelfase van het project, waarbij jij ook met een praktische bril naar de ontwerpen kijkt. De lead engineer stuurt je inhoudelijk aan. 

Functie-eisen

Zo pak jij het aan

Als Engineer Warmtenetten werk je nauwkeurig en ben je sterk in probleemanalyses. Je werkt graag samen en vind het leuk om als kennisdrager jouw collega’s mee te nemen. Je neemt initiatief en hebt een sterke affiniteit met warmte.

Verder heb je:

 • Een afgeronde HBO opleiding in een technische richting, bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, ondergrondse infratechniek of civiele techniek.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als ontwerper warmtenetten.

Team & Cultuur

Je zet je schouders eronder met jouw collega’s van Enpuls Warmte Infra. Samen ontwerp,  bouw en beheer je collectieve warmtenetten om de warmtetransitie te realiseren. Iets betekenen zit ook in onze haarvaten. Betaalbare, betrouwbare en duurzame warmte voor iedereen. Dat is waar we voor staan en gaan. We zijn onderdeel van de Enexis Groep en zijn een jonge enthousiaste club van duurzame doeners met teamspirit. We ontwikkelen duurzame warmtenetinfra en verminderen van de afhankelijkheid van aardgas en de uitstoot van CO2.

Alle ruimte om te groeien

Niet alleen in je dagelijkse projecten, maar ook in je persoonlijke ontwikkeling krijg je alle ruimte. Jouw ontwikkeling is een topprioriteit. Grote kans dat een specifieke opleiding of cursus wordt vergoed als jou dat verder brengt. Enpuls en Enexis staan bekend om hun uitstekende arbeidsvoorwaarden. Er wordt goed voor je gezorgd. Bij een warmtebedrijf hoort natuurlijk ook een warme sfeer met echte teamspirit. Je nieuwe collega’s zullen het ongetwijfeld beamen. Bij Enpuls Warmte Infra geven we elkaar energie.  

En wij steken natuurlijk ook energie in jou

Bij Enpuls werk je in de voorhoede van een van de grootste uitdagingen van onze tijd: de energietransitie. Daarbij zorgen we goed voor je. Dat begint met een uitgebreid welkomstpakket en -programma om je collega’s te leren kennen. En met goede arbeidsvoorwaarden:   

 • Salaris tussen € 4.531,- en € 6.474,- bruto per maand (op basis van 40 uur per week). Inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden kan je salaris oplopen tot € 8.331,- bruto per maand. Bijdrage van 70% aan je ABP Keuzepensioen. 
 • Persoonlijk budget van 10% en een 13e maand van 10,7% van je brutojaarsalaris. Deze kun je flexibel inzetten of maandelijks of jaarlijks laten uitbetalen. 
 • 24,5 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband. Meer oplaadtijd nodig? Met je persoonlijk budget en 13e maand koop je tot wel 35,5 extra verlofdagen.  
 • Mogelijkheden om thuis te werken, inclusief een door ons ingerichte thuiswerkplek en een vergoeding van € 25,- per maand. 
 • Laptop of tablet en telefoon die je ook privé mag gebruiken. 
 • Reiskostenvergoeding en een eersteklas ov-abonnement voor zakelijk gebruik. 
 • Vitaliteitsbudget van € 500,- voor bijvoorbeeld een sportabonnement. 
 • Ruimte om te groeien met ons interne ontwikkelplatform of externe opleidingen en trainingen.     

Lees meer over onze arbeidsvoorwaarden.   

Werk als Engineer Warmtenetten aan het energienetwerk van morgen

Solliciteer via de button onder aan deze pagina. Binnen twee weken ontvang je een reactie. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Irene van Ballegooij (Corporate Recruiter) via irene.van.ballegooij@enexis.nl of 06-15555245.

Goed om te weten

 • Na je sollicitatie ontvang je een e-mail met meer informatie over de procedure. Meestal bestaat deze uit twee gesprekken: een eerste (online) gesprek met de manager en recruiter en een tweede gesprek met je toekomstige collega’s op locatie.   
 • Een screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Deze kan bestaan uit een assessment, het opvragen van referenties en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Hierover ontvang je meer informatie tijdens de procedure.