VACATURE DETAILS:

Plaatsingdatum: 07 december 2023

Uren: Flexibel

Opleidingsniveau: HBO/WO

Locatie: Den Bosch

OMSCHRIJVING

Wij lopen warm voor jou.. 

Het kriebelt steeds meer hè? Of het nu je maatschappelijke betrokkenheid is of je duurzame drive; steeds sterker voel je die behoefte om écht bij te dragen. En daar hebben we jou voor nodig. Jouw scherpe blik, jouw ervaring in de warmtewereld en die enthousiaste energie waarmee jij partijen en belangen verbindt. We geven het gewoon eerlijk toe: we lopen warm voor jou. 

Met jouw energie kan het  

 • Net als ons loop jij warm voor de toekomst en krijg je energie van de ontwikkeling binnen de warmtewereld.  
 • Als bronspecialist houd jij het totale systeem (bron/uitkoppeling/warmtenet/aflevering) voor ogen in alle fases van het project inclusief het beheer en onderhoud.    
 • Daarbij kun jij rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, zoals ontwikkelmogelijkheden en een goed salaris.  

Zo ga jij deze uitdaging aan  

Een warmtenet is een integraal systeem, van bron tot en met levering. Zowel technisch, organisatorisch als financieel. Om deze integrale verantwoordelijkheid over de gehele warmteketen te kunnen waarborgen, moet ook de specifieke kennis aanwezig zijn van de bron(nen) die beschikbaar zijn en komen voor de te realiseren en te beheren warmtenetten.  

Om dit te kunnen bewerkstelligen zijn wij op zoek naar een Bronspecialist Warmtenetten, die samen met de netwerkstrateeg de interactie tussen bron(nen) en netten blijft bewaken.    

Per warmtenet zal het type bron of bronnen verschillen. Als bronspecialist geef je inzicht wat de mogelijkheden en gevolgen zijn bij de keuze van een type bron (of meerdere) voor het warmtenet, zowel op technisch als financieel vlak. En geef je vorm aan de bronnen van de toekomst. 

En dit zijn nog meer jouw verantwoordelijkheden:  

Als bronspecialist denk jij mee in de haalbaarheidsfase in keuzes voor bepaalde type bronnen en adviseer jij hierin, maar ook tijdens de realisatie blijf jij betrokken, zodat een bron optimaal ingezet wordt als warmtelevering aan het warmtenet. Ook denk jij na over het beheer en onderhoud van de bron.    

Daarnaast is de bronspecialist actief bezig met het opzetten van kaders, beleid en visie voor Enpuls Warmte Infra omtrent opwek van warmte, met de focus op een duurzame oplossing. 

Je zet je schouders eronder met  

Jouw collega’s van Enpuls Warmte Infra. Enpuls Warmte Infra ontwerpt,  bouwt en beheert collectieve warmtenetten om de warmtetransitie te realiseren. Iets betekenen zit ook in onze haarvaten. Betaalbare, betrouwbare en duurzame warmte voor iedereen. Dat is waar we voor staan en gaan. We zijn onderdeel van de Enexis groep en zijn een jonge enthousiaste club van duurzame doeners met teamspirit. We ontwikkelen duurzame warmtenetinfra en verminderen van de afhankelijkheid van aardgas en de uitstoot van CO2.                                        

Alle ruimte om te groeien

Niet alleen in je dagelijkse projecten, maar ook in je persoonlijke ontwikkeling krijg je alle ruimte. Jouw ontwikkeling is een topprioriteit. Grote kans dat een specifieke opleiding of cursus wordt vergoed als jou dat verder brengt. Enpuls en Enexis staan bekend om hun uitstekende arbeidsvoorwaarden. Er wordt goed voor je gezorgd. Bij een warmtebedrijf hoort natuurlijk ook een warme sfeer met echte teamspirit. Je nieuwe collega’s zullen het ongetwijfeld beamen. Bij Enpuls Warmte Infra geven we elkaar energie.  

Wat vragen wij van jou?  

Als Bronspecialist ben je de kennisdrager op gebied van informatie over de bronnen. Je bent sterk in analyseren en hebt een onderzoeksmentaliteit. Daarnaast ben je sterk in het overdagen van kennis en heb je een sterke visie. Je bent bewust van je omgeving, neemt initiatief en bent sterk in samenwerken.  

Kennis en ervaring  

 • Afgeronde HBO/WO-opleiding. 
 • Aantoonbare (recente) ervaring met warmtenetten, kennis van opwek en uitkoppeling van warmte. 
 • Kennis van energiesystemen.
 • Ervaring in projectmanagement.

En wij steken natuurlijk ook energie in jou    

Bij Enpuls werk je in de voorhoede van een van de grootste uitdagingen van onze tijd: de energietransitie. Daarbij zorgen we goed voor je. Dat begint met een uitgebreid welkomstpakket en -programma om je collega’s te leren kennen. En met goede arbeidsvoorwaarden:   

 • Salaris tussen € 4.235,- en € 6.050- bruto per maand (op basis van 40 uur per week). Inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden kan je salaris oplopen tot € 7.302,- bruto per maand.   
 • Bijdrage van 70% aan je ABP Keuzepensioen.   
 • Persoonlijk budget van 10% en een 13e maand van 10,7% van je brutojaarsalaris. Deze kun je flexibel inzetten of maandelijks of jaarlijks laten uitbetalen.   
 • 24,5 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband. Meer oplaadtijd nodig? Met je persoonlijk budget en 13e maand koop je tot wel 35,5 extra verlofdagen.    
 • Mogelijkheden om thuis te werken, inclusief een door ons ingerichte thuiswerkplek en een vergoeding van € 25,- per maand.   
 • Laptop of tablet en telefoon die je ook privé mag gebruiken.   
 • Reiskostenvergoeding en een eersteklas ov-abonnement voor zakelijk gebruik.   
 • Vitaliteitsbudget van € 500,- voor bijvoorbeeld een sportabonnement.   
 • Ruimte om te groeien met ons interne ontwikkelplatform of externe opleidingen en trainingen.    

Lees meer over onze arbeidsvoorwaarden.  

Werk als Bronspecialist Warmtenetten aan het energienetwerk van morgen   

Solliciteer via de button onder aan deze pagina. Binnen twee weken ontvang je een reactie. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Irene van Ballegooij (Corporate Recruiter) via irene.van.ballegooij@enexis.nl of 06-15555245. #LI-IV1  

Goed om te weten   

 • Na je sollicitatie ontvang je een e-mail met meer informatie over de procedure. Meestal bestaat deze uit twee gesprekken: een eerste (online) gesprek met de manager en recruiter en een tweede gesprek met je toekomstige collega’s op locatie.   
 • Een screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Deze kan bestaan uit een assessment, het opvragen van referenties en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Hierover ontvang je meer informatie tijdens de procedure.