Warmte Infra

Warmte Infra

Enpuls Warmte Infra ontwikkelt, realiseert en beheert warmtenetinfrastructuur op het transitiepad naar duurzaamheid om de afhankelijkheid van aardgas en de uitstoot van CO2 te minimaliseren. Enpuls Warmte Infra werkt toe naar publieke, betaalbare en schaalbare oplossingen met een positief maatschappelijk rendement. 

Waarom Enpuls Warmte Infra?

Het is de ambitie van Nederland om CO2-uitstoot te verminderen en de afhankelijkheid van aardgas te reduceren. Provincies en gemeenten krijgen een belangrijke rol in de zoektocht naar duurzame gebiedsoplossingen. In toenemende en belangrijke mate wordt gekeken naar warmtenetten als invulling daarvan. 

Enpuls Warmte Infra is, als onderdeel van de Enexis Groep, als publieke partner in de integrale energie-infrastructuur de aangewezen partij voor provincies en gemeenten om duurzame warmtenetten als oplossing mogelijk te maken.

Transport en distributie

Enpuls speelt een rol in het transport en de distributie van warmte. Op het gebied van levering en opwek van warmte speelt Enpuls geen rol.
Warmteprojecten van verkenning tot en met beheer & onderhoud trekken is wat Enpuls doet. Uitvoering sluit aan bij best practices van Enexis Netbeheer.

Om warmtenetten te realiseren, werkt Enpuls samen met regionale en landelijke publieke partijen, provincie en gemeente, private marktpartijen, leveranciers en producenten. Enpuls is uitsluitend werkzaam binnen het Enexis verzorgingsgebied.

Nieuwsbrief inschrijven