Joost Oomen

Joost Oomen (1990) is schrijver, dichter, drummer en performer. Hij maakte de novelle De zon als hij valt, de voorstelling O Ratelslang Geil Beest (met Willie Darktrousers), de plaat en voorstelling Vruchtjes Eten (met Kruidkoek) en droeg voor van Pisa tot Schiermonnikoog en van de kerk tot het kippenhok. In zijn vrije tijd is Oomen onderdeel van het literaire dj-collectief Team KTW. In november verschijnt bij uitgeverij Querido zijn debuutroman Het Perenlied.

Wytske Versteeg

Wytske Versteeg is schrijver en onderzoeker. Ze publiceerde vijf romans en twee non-fictieboeken. Haar meest recente boek, Verdwijnpunt, gaat over geweld, trauma en taal en verscheen bij uitgeverij Querido. Haar werk werd vertaald in zes talen en bekroond met onder andere de BNG Literatuurprijs en de Frans Kellendonkprijs. Aan toekomstthema’s werkte ze eerder bij de Urban Futures Studio van de Universiteit Utrecht, onder andere in het project Climaginaries.

Pelumi Adejumo

Pelumi Adejumo is schrijver en dichter met een voorliefde voor toneel. Ze studeert Creative Writing aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en werd begin 2020 door NRC Handelsblad geselecteerd als een van de 101 veelbelovende kunstenaars in de Lage Landen. Ze draagt op verschillende podia voor en publiceert op o.a. Mister Motley, Revisor en First Person Mag.

Onias Landveld

Onias Landveld (Paramaribo, 1985) is een verhalenverteller. Hij schrijft, spreekt, dicht en inspireert. Vanaf aug 2017 is hij voor twee jaar de stadsdichter van Tilburg. Zijn talent deelt hij graag via concepten, workshops en spreek cursussen. Maar het podium is waar hij het liefst staat. In 1989 ontvluchtte hij samen met zijn familie de Surinaamse burgeroorlog. Na 3 jaar te hebben gewoond in Utrecht, vertrok het gezin weer naar zijn geboorteland. Sinds 1998 woont hij in Tilburg.

Na jaren te hebben rondgedwaald ontdekte hij zijn liefde voor het gesproken woord. In 2015 mocht hij daarvoor de Van Dale Spoken Award voor storytelling ontvangen. Het heeft hem nog meer gemotiveerd om naar mensen uit te reiken. Altijd zoekende om iemand te raken met een memorabele boodschap, blijft hij met woorden banden smeden. Hij houdt daarvan. Herkenning creëren door een zaadje te planten, gevoed met passie en identificatie.

Jibbe Willems

Na zijn studie aan de Toneelacademie Maastricht heeft Jibbe Willems gewerkt als acteur, regisseur en adviseur betalen-sparen-lenen voor een grote Nederlandse bank die met staatssteun overeind gehouden is, voordat hij fulltime ging werken als theaterauteur. Sinds een jaar of tien werkt hij als theaterauteur, -bewerker en -vertaler voor verschillende gezelschappen in het Nederlands taalgebied en soms daarbuiten. Hij beperkt zich niet tot één genre, maar onderzoekt vorm en functie van de taal voor verschillende publieksgroepen. Soms groot, soms klein, soms jong, soms wat ouder, van toneel tot opera, van Internationaal Theater Amsterdam tot De Parade. Hij schrijft toneel, jeugdtheater, libretti en ook teksten voor muziektheater in een veelheid van stijlen. Willems hanteert een rauw idioom, heeft geen behoefte aan keurig dicht geplamuurde poëzie en hij gaat in ieder stuk dat hij schrijft of vertaalt een onderzoek aan naar vorm en functie van de taal.

Simone Atagana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven getiteld hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in herdruk verscheen bij De Nieuwe Oost (vh Wintertuin) in samenwerking met Lebowski Publishers. Hiermee won ze in 2018 de Poëziedebuutprijs aan Zee en ontving ze in 2019 het Charlotte Köhler Stipendium. In september verschijnt/verscheen haar debuutroman Confrontaties bij Lebowski.