Expand your horizon

Enusual inspireert met toepasbare oplossingen, stimuleert nieuw denken en creëert ruimte om te dromen. De beweging prikkelt in inhoud en vibe en is alles wat je niet had verwacht. Explorers treden buiten gebaande paden. Gestimuleerd hetzelfde te doen in hun dagelijkse werk en routines te doorbreken. Want alleen dán zijn verandering en vooruitgang mogelijk. Ben jij niet bang om jezelf én een ander vérder te brengen? Sluit je dan aan bij de community van Enusual. Hier mag je!

Je had erbij moeten zijn. Enusual 2019

Je had erbij moeten zijn. enusual 2019. Evanne Nowak, Sun City, Dina el Filali en De Speld namen deelnemers mee op ontdekkingstocht. Welke emoties voel je bij de klimaatdiscussie? Wat is de impact en wat kun je ermee?

"Inspirerend, professioneel en actueel" 

Evanne Nowak

Wanneer ben je echt duurzaam bezig? Iedereen heeft een mening. Iemand vertelt dat er een app is waarmee je kunt meten hoeveel CO2 je uitstoot. Vrolijk word je daar niet van. Ik weet dat ik sowieso een CO2-onvriendelijke keuze heb gemaakt door een gezin te stichten. Toch vind ik mezelf geen slecht mens. Onwelwillend ben ik niet om te veranderen. Maar ik weet niet waar ik moet beginnen. Gelukkig ben ik niet de enige. Tijdens enusual pleitte Evanne Nowak ervoor om niet te focussen op goed of slecht. Luister naar je eigen gevoel. Je weet echt wel wat jij kunt en wilt doen tegen klimaatverandering. Wat bij je past. Stop je energie in het concreet maken van die zelfkennis. Einde discussie. Begin van verandering.

City of Sounds and Silence

Welke emoties ervaar je als je zintuigen prikkelt of juist lamlegt? Deelnemers van enusual ontdekten dat tijdens de workshop van Suncity. Oogkleppen op. Koptelefoon op een goed volume. Wat hoor je en wat vind je daarvan? Het publiek voert het gesprek over de stad van de toekomst. Wat willen we voelen en ervaren in die stad?

Luchtig reflecteren met De Speld Live

Een dag vol emoties. Mooi en oprecht, maar ook met een rauw randje. Hoe sluit je zo'n dag af? enusual nodigde De Speld Live uit voor een luchtige reflectie. Nieuwsflitsen en bulletins die de draak steken met klimaatverandering en duurzaamheid. Waarom? Zodat alle deelnemers weer met nieuwe energie en frisse moed hun steentje kunnen bijdragen aan een betere en duurzamere wereld.

Vorige edities

Bekijk de aftermovies van de vorige edities! 

Shutterstock 1695754435
Blog
Vier inzichten & randvoorwaarden voor een succesvol warmtenet

Een warmtenet realiseren? Check vooraf deze lessons learned van ervaringsdeskundigen en vergroot de kans op succes!

Header Nieuws
Blog
Energiek Nieuws Week #21

Enpuls selecteert wekelijks belangrijk nieuws over de energietransitie voor je. Een greep uit het nieuws van Week #21.

Jongetje Dat In De Plas Springt
Trend
TrendPuls 4 - Klimaatadaptie

Het tegengaan van de opwarming van de aarde alleen is niet de oplossing. In TrendPuls 4 lees je alles over klimaatadaptie. Trends, innovaties en onze visie daarop.

Header Nieuws
Blog
Energiek Nieuws Week #20

Enpuls selecteert wekelijks belangrijk nieuws over de energietransitie voor je. Een greep uit het nieuws van Week #20.

Meter
Video
Een terugblik met Enpuls Challenge winnaar Sobolt
Canva Purple Flowers
Blogserie
De warmtetransitie begint vandaag

In deze blogserie laten we experts aan het woord over de overgang van stoken op aardgas naar andere, meer duurzame, vormen van woonhuisverwarming.

afbeelding home - logo wit.jpg
Trend
Enpuls Challenge

Wie bedenkt dé oplossing voor nieuwe energie? Ga jij de uitdaging aan? Dien dan vanaf nu tot en met uiterlijk 30 april je product, dienst, instrument, organisatie of ander briljant concept in op één van de vier uitdagingen en maak kans op uitgebreide ondersteuning van Enpuls.

Energiebesparing
Blog
Zet energiebesparing op 1

'Zet in op isoleren, iedereen in de wachtstand levert sowieso geen versnelling op. Lees meer over individuele energiebesparing.

Nieuwe energie
Podcastserie
Nieuwe energie

In deze podcastserie delen experts en ondernemers hun kennis en ervaringen over nieuwe energie.

Groen Gas
Visie
Groen gas: noodzakelijke energiedrager in de transitie

Wij zien groen gas als een zeer waardevolle en noodzakelijke energiedrager in de transitie naar een volledig duurzaam energiesysteem.

Zon windmolens
Visie
Slim duurzame energie opwekken op land
Opslag Ijzer
Blogserie
Lichtpunten in de energietransitie

De media staan bol van de berichten over de klimaatverandering. Valt er ook nog iets positiefs te melden? Lees het in onze blogserie over lichtpunten in de energietransitie.

Trendpuls3_voorkant.jpg
Trend
TrendPuls 3 - Emotie

In TrendPuls #3 verkennen we de impact van emoties op verandering. Angst belemmert. Hoop versnelt. Hoe kunnen we daar gebruik van maken?

Boer In Veld
Concept
Beregenen op ZON

Wil jij jouw op boerderij je dieselwerktuigen electrificeren? Enpuls heeft een onderzoek gedaan naar de voordelen. Lees er alles over in onze whitepaper of plan een bezoek aan één van de demo boerderij locaties.

Foto voorkant Trendpuls - Social.jpg
Trend
TrendPuls 1 - Decentralisatie
TrendPuls 2 zonnige tafel.jpg
Trend
TrendPuls 2 - Inclusiviteit
Warmtenetten Visie
Visie
Vaart maken met warmtenetten
thumbnail youtube enusual.png
Video
Terugblik enusual 2019