Expand your horizon

Enusual inspireert met toepasbare oplossingen, stimuleert nieuw denken en creëert ruimte om te dromen. De beweging prikkelt in inhoud en vibe en is alles wat je niet had verwacht. Explorers treden buiten gebaande paden. Gestimuleerd hetzelfde te doen in hun dagelijkse werk en routines te doorbreken. Want alleen dán zijn verandering en vooruitgang mogelijk. Ben jij niet bang om jezelf én een ander vérder te brengen? Sluit je dan aan bij de community van Enusual. Hier mag je!

Je had erbij moeten zijn. Enusual 2019

Je had erbij moeten zijn. enusual 2019. Evanne Nowak, Sun City, Dina el Filali en De Speld namen deelnemers mee op ontdekkingstocht. Welke emoties voel je bij de klimaatdiscussie? Wat is de impact en wat kun je ermee?

"Inspirerend, professioneel en actueel" 

Evanne Nowak

Wanneer ben je echt duurzaam bezig? Iedereen heeft een mening. Iemand vertelt dat er een app is waarmee je kunt meten hoeveel CO2 je uitstoot. Vrolijk word je daar niet van. Ik weet dat ik sowieso een CO2-onvriendelijke keuze heb gemaakt door een gezin te stichten. Toch vind ik mezelf geen slecht mens. Onwelwillend ben ik niet om te veranderen. Maar ik weet niet waar ik moet beginnen. Gelukkig ben ik niet de enige. Tijdens enusual pleitte Evanne Nowak ervoor om niet te focussen op goed of slecht. Luister naar je eigen gevoel. Je weet echt wel wat jij kunt en wilt doen tegen klimaatverandering. Wat bij je past. Stop je energie in het concreet maken van die zelfkennis. Einde discussie. Begin van verandering.

City of Sounds and Silence

Welke emoties ervaar je als je zintuigen prikkelt of juist lamlegt? Deelnemers van enusual ontdekten dat tijdens de workshop van Suncity. Oogkleppen op. Koptelefoon op een goed volume. Wat hoor je en wat vind je daarvan? Het publiek voert het gesprek over de stad van de toekomst. Wat willen we voelen en ervaren in die stad?

Luchtig reflecteren met De Speld Live

Een dag vol emoties. Mooi en oprecht, maar ook met een rauw randje. Hoe sluit je zo'n dag af? enusual nodigde De Speld Live uit voor een luchtige reflectie. Nieuwsflitsen en bulletins die de draak steken met klimaatverandering en duurzaamheid. Waarom? Zodat alle deelnemers weer met nieuwe energie en frisse moed hun steentje kunnen bijdragen aan een betere en duurzamere wereld.

Vorige edities

Bekijk de aftermovies van de vorige edities! 

Schermafbeelding 2020 06 30 Om 09.21.50
Blog
Prognoseatlas geeft waardevolle inzichten over elektrisch vervoer

Hoe weet je als gemeente waar en wanneer de komende jaren oplaadpunten voor elektrisch vervoer nodig zijn? Check de Buurtprognose!

Energiek Nieuws Week 27 Nieuws Week
Blog
Energiek Nieuws Week 27

Elke dag verschijnen er relevante artikelen, interviews en opiniestukken over de energietransitie. Enpuls selecteert wekelijks belangrijk nieuws over dit onderwerp voor je. Een greep uit het nieuws van Week #27.

Vrachtwagen op weg
Blog
Vijf trends in duurzaam goederenvervoer
Persbericht Warmtenet
Persbericht
Nieuwe stap in ontwikkeling duurzaam warmtenet binnenstad Maastricht

De gemeente Maastricht, Universiteit Maastricht en Enpuls (onderdeel van Enexis Groep) hebben vandaag een overeenkomst ondertekend om gezamenlijk onderzoek te doen naar de geschiktheid van de ondergrond van het centrum voor de ontwikkeling van een grootschalig duurzaam warmtenet.

Energiek Nieuws Week 26 Nieuws Week
Blog
Energiek Nieuws Week 26

Elke dag verschijnen er relevante artikelen, interviews en opiniestukken over de energietransitie. Enpuls selecteert wekelijks belangrijk nieuws over dit onderwerp voor je. Een greep uit het nieuws van Week #26.

Overview Winnaars
Persbericht
Winnaars Enpuls Challenge onthuld

De winnaars van de Enpuls Challenge zijn bekend! Tarnoc, een volledig elektrische, enorm efficiënte verwarmingsketel. CityBarge, een uitgekiend transportsysteem voor in de stad met kleine, elektrische boten, kanalen en grachten hergebruiken. En #iLeco, slimme software waarmee buurten en bewoners zoveel mogelijk hun zelf opgewekte #energie kunnen gebruiken.

Header Nieuws
Blog
Energiek Nieuws Week #21

Enpuls selecteert wekelijks belangrijk nieuws over de energietransitie voor je. Een greep uit het nieuws van Week #21.

afbeelding home - logo wit.jpg
Trend
Enpuls Challenge

Wie bedenkt dé oplossing voor nieuwe energie? Ga jij de uitdaging aan? Dien dan vanaf nu tot en met uiterlijk 30 april je product, dienst, instrument, organisatie of ander briljant concept in op één van de vier uitdagingen en maak kans op uitgebreide ondersteuning van Enpuls.

Jongetje Dat In De Plas Springt
Trend
TrendPuls 4 - Klimaatadaptie

Het tegengaan van de opwarming van de aarde alleen is niet de oplossing. In TrendPuls 4 lees je alles over klimaatadaptie. Trends, innovaties en onze visie daarop.

Vrachtwagen op weg
Blog
Vijf trends in duurzaam goederenvervoer

Elke dag verschijnen er relevante artikelen, interviews en opiniestukken over de energietransitie. Enpuls selecteert wekelijks belangrijk nieuws over dit onderwerp voor je. Een greep uit het nieuws van Week #23.

Vrachtwagen op weg
Blog
Vijf trends in duurzaam goederenvervoer

Elke dag verschijnen er relevante artikelen, interviews en opiniestukken over de energietransitie. Enpuls selecteert wekelijks belangrijk nieuws over dit onderwerp voor je. Een greep uit het nieuws van Week #23.

Meter
Video
Een terugblik met Enpuls Challenge winnaar Sobolt
Energiek Nieuws Week 25 Nieuws Week
Blog
Energiek Nieuws Week 25
Canva Purple Flowers
Blogserie
De warmtetransitie begint vandaag

In deze blogserie laten we experts aan het woord over de overgang van stoken op aardgas naar andere, meer duurzame, vormen van woonhuisverwarming.

Groen Gas
Visie
Groen gas: noodzakelijke energiedrager in de transitie

Wij zien groen gas als een zeer waardevolle en noodzakelijke energiedrager in de transitie naar een volledig duurzaam energiesysteem.

Header Nieuws
Blog
Energiek Nieuws Week #20

Enpuls selecteert wekelijks belangrijk nieuws over de energietransitie voor je. Een greep uit het nieuws van Week #20.

Shutterstock 1695754435
Blog
Vier inzichten & randvoorwaarden voor een succesvol warmtenet
Energiebesparing
Blog
Zet energiebesparing op 1

'Zet in op isoleren, iedereen in de wachtstand levert sowieso geen versnelling op. Lees meer over individuele energiebesparing.