In 2050 moet Nederland aardgasvrij zijn. Als gemeente sta je voor een grote opgave om wijkgericht en planmatig te verduurzamen. Maar waar begin je? En hoe krijg je de inwoners in beweging?
Bij veel gemeenten zijn er vragen over de rol die zij moeten of kunnen nemen voor de warmtetransitie, in het bijzonder een collectieve wijkaanpak. Ook worden de plannen vaak nog vanuit een technische invalshoek aangevlogen, terwijl bekend is dat de energietransitie vooral een sociale transitie is. Enpuls is van mening dat het succes afhangt van het enthousiasme en doorzettingsvermogen in wijken en onder woningeigenaren.
Daarom ontwikkelde Enpuls samen met Milieu Centraal een praktisch proces onder de naam Slimme Wijken Aanpak. Een stap-voor-stap plan voor de verduurzaming van wijken waarvan het duidelijk is dat er geen warmtenet of andere collectieve warmtevoorziening gaat komen. Inclusief ondersteunende middelen om woningeigenaren in beweging te krijgen.
Zet de eerste stappen in het verduurzamen van wijken in jouw gemeente.
In deze omgeving maak je kennis met de Slimme Wijken Aanpak en begeleiden we je bij de stappen die je moet doorlopen om tot een collectieve aanpak te komen.
Na afloop beschik je over:
We begrijpen dat je hulp kunt gebruiken bij het zetten van de eerste stappen.
Daarom bieden we je de mogelijkheid om door onze experts te worden begeleid. In een persoonlijk intakegesprek helpen we je op weg met de Slimme Wijken Aanpak.
Wil je samen met ons aan de slag om de wijken in jouw gemeente te verduurzamen? Meld je dan aan.
De Slimme Wijken Aanpak is een initiatief van Enpuls. Als jonge onafhankelijk organisatie willen wij helpen bij het faciliteren van de energietransitie. Met de Slimme Wijken Aanpak dienen we een maatschappelijk doel.
Enpuls ziet een proces-regisserende rol voor gemeenten binnen de warmtetransitie. Meer weten over de visie van Enpuls hierop?