Enpuls draagt stokje VvE Zonnecoach over aan VvE Belang

Enpuls draagt stokje VvE Zonnecoach over aan VvE Belang

Enpuls draagt de VvE Zonnecoach over aan VvE Belang. Deze onafhankelijke organisatie helpt VvE’s en appartementsbezitters die zonnepanelen willen. De dagelijkse leiding lag in handen van Enpuls. Zij wisten het project uit te bouwen tot een succesvolle, landelijk opererende organisatie met zes zonnecoaches.

Enpuls draagt stokje VvE Zonnecoach over aan VvE Belang

VvE Belang wordt vanaf 2 december 2019 de nieuwe eigenaar van de VvE Zonnecoach. Deze onafhankelijke organisatie helpt VvE’s en appartementsbezitters die zonnepanelen willen. De VvE Zonnecoach is twee jaar geleden ontstaan uit een samenwerking tussen Enpuls (onderdeel Enexis Groep) en VvE Belang.

VvE Belang gedroomde partner
De VvE Zonnecoach groeide in twee jaar tijd uit tot een zelfstandige organisatie met zes coaches, waarbij de dagelijkse leiding in handen was van Enpuls. VvE Belang is voor Enpuls de gedroomde partner omdat deze belangenorganisatie als geen ander de wereld van de appartementseigenaren kent.

Onafhankelijk advies over zonnepanelen blijkt succesvol
VvE’s die zonnepanelen willen, krijgen van de VvE Zonnecoach een onafhankelijke en deskundige coach. Die stelt een adviesrapport op en beantwoordt alle technische, juridische en economische vragen. Zo kan de ledenvergadering volledig geïnformeerd een besluit nemen. Vervolgens helpt de coach bij het opvragen en beoordelen van offertes. Deze werkwijze blijkt succesvol. Al 139 VvE’s hebben in de algemene ledenvergadering besloten om in zonnepanelen te investeren, waarvan er bij 104 VvE’s het voornemen al is omgezet in zonnepanelen op het dak.

Enpuls is in 2016 opgericht door Enexis Groep om de energietransitie te versnellen. Deze onafhankelijke organisatie van visionairs, businessdenkers en conceptontwikkelaars ontwikkelt concepten, die ze kan overdragen aan marktpartijen en overheden. De overdracht van de VvE Zonnecoach is een mooi voorbeeld van deze werkwijze.

Meer informatie over de VvE Zonnecoach: www.devvezonnecoach.nl

Nieuwsbrief inschrijven