Waterschap.jpg

Waterschappen als duurzame partner

Door met een nieuwe bril naar het traditionele waterzuiveringsproces te kijken, hebben de waterschappen de Energiefabriek en de Grondstoffenfabriek bedacht. Samen werken alle 23 Nederlandse waterschappen aan het winnen van energie en grondstoffen. Waterschappen zijn koplopers in duurzaamheid. Jouw duurzame partner in de toekomst?

Waterschappen zorgen voor schoon water. De rioolwaterzuiveringen van de waterschappen maken elke dag miljoenen liters rioolwater schoon. In de rioolwaterzuiveringen halen de waterschappen energie uit het afvalwater: biogas. 

Nederlandse afvalwaterzuiveringen produceren biogas
zijn omgebouwd tot 'energiefabriek'
waterschappen zijn koplopers in duurzaamheid

Zo werkt het

De waterschappen  zuiveren het afvalwater van inwoners en bedrijven. Het slib dat overblijft na de zuivering wordt vergist en daarbij komt biogas vrij.

De grootste producent van Nederland?

Biogas kan worden omgezet in groene stroom. Zo kunnen waterschappen dus de grootste producent van groene energie worden in Nederland. Door alle rioolwaterzuiveringen om te bouwen naar Energiefabrieken kunnen de waterschappen in theorie uiteindelijk zo’n 100.000 huishoudens van biogas voorzien of 200.000 auto’s een jaar lang op biogas laten rijden.

Partners van Enpuls

In diverse regio’s werkt Enpuls samen met waterschappen. Bijvoorbeeld in ’s-Hertogenbosch waar we een biogasleiding aanleggen van het waterschap Aa en Maas naar de Heineken brouwerij. 

besparing_milieu
Rob van Buitenen Ontwikkelaar
“Het verleden kun je niet veranderen, de toekomst wel. Daar gaan we voor!”