social_charging_content.jpg

Social Charging app

Niks is vervelender dan met een (bijna) lege accu moeten zoeken naar een beschikbare laadpaal. Zeker als je niet bekend bent in een gebied. Enpuls wil laden in uw regio nóg gemakkelijker maken voor e-rijders. Daarom ondersteunen we ‘Social Charging’.  

elektrische voertuigen in Nederland in 2016
(semi) publieke oplaadpunten in Nederland
parkeerplaatsen gemiddeld langer bezet dan nodig

Een win-win voor iedereen

Social Charging verbindt elektrische rijders, zodat zij eenvoudig oplaadpalen met elkaar kunnen delen. Via een app kunnen buurtgenoten, collega’s of onbekenden heel eenvoudig al op afstand contact met elkaar hebben over oplaadpunten. Waardoor het oplaadnetwerk efficiënt gebruikt wordt.

Met app kunnen e-rijders:

  1. Snel een beschikbare laadpaal vinden
  2. Dichterbij laden
  3. Vaker laden

Een win-win voor iedereen: zowel voor elektrische rijders, overheden als marktpartijen.

Geen investeringen in het elektriciteitsnet

De Social Charging App houdt rekening met de wensen van gebruikers en de beperkingen van het elektriciteitsnet. Zo heeft iedereen een volle accu en blijft opladen zo voor iedereen betaalbaar..

We maken het aantrekkelijk 

Met apps als deze wordt elektrisch rijden nog aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker. Bovenop de technische infrastructuur ligt nu een ‘sociale infrastructuur. Enpuls stimuleert dit soort initiatieven, omdat het de algehele ontwikkeling van elektrische vervoer verder helpt. 

mobiliteit
Allard Haarman Ontwikkelaar
“Energie is de motor van onze samenleving. Mijn droom is om die motor soepel op 100% duurzame energie te laten draaien.”