MijnEnergieInzicht.jpg

MIJNenergieinzicht: inzicht in je energieverbruik

MIJNenergieinzicht geeft online inzicht in het energieverbruik. Dit inzicht en de vergelijking met anderen is vaak de eerste stap naar energiebesparing. 

hebben inzicht in hun energieverbruik
checken gebruikers hun energieverbruik
gemeentes, energieloketten en woningbouwcorporaties

Inzicht in energieverbruik

MIJNenergieinzicht is een gratis online applicatie waarmee gemeentes en energieloketten bewoners inzicht geven in hun energieverbruik. Uit ervaring weten we dat energiebesparing meestal begint met inzicht. Daarna komen besparingen tot stand door middel van simpele gedragsaanpassingen, zoals korter douchen, of duurzame investeringen, zoals muur- en vloerisolatie. MIJNenergieinzicht is een gratis online applicatie die je dit inzicht geeft en het gas- en elektriciteitsverbruik in kaart brengt.

Het energieverbruik is via de applicatie gemakkelijk te volgen in overzichtelijke grafieken, per uur, dag of maand. De grafieken laten het verbruik zien vergeleken met vergelijkbare huishoudens en of er sprake is van sluimerverbruik van apparaten die wellicht uitgezet kunnen worden.

 

Voor iedereen met een slimme meter

De online applicatie is geschikt voor alle huishoudens met een slimme meter. En het mooie is: er zijn hiervoor geen extra apparaten nodig. De meterstanden worden via de slimme meter automatisch uitgelezen, de slimme meter hoeft alleen maar aangemeld te worden op de website. Het doel van MIJNenergieinzicht is bewoners te interesseren voor energiebesparing, door gedragsaanpassing en duurzame investeringen.

Samen met partners

Enpuls biedt MIJNenergieinzicht aan via gemeentes, energieloketten en woningbouwcorporaties. In augustus 2018 zijn er al zo’n 7.000 enthousiaste gebruikers die regelmatig van de applicatie gebruik maken om hun gas-en elektriciteitsverbruik te checken. Momenteel bieden we de applicatie in diverse regio’s aan:

  • In Groningen bieden we met Groningen Woont SLIM de applicatie aan via Slim Energieinzicht. Sinds december 2016 kunnen de gebruikers naast energie-inzicht direct terecht bij het energieloket als het gaat om duurzame investeringen.
  • Breda is sinds september 2017 van start gegaan met West-Brabant energieinzicht.
  • In Oss is sinds kort OssEnergieInzicht gelanceerd.
  • In Hoogeveen is sinds kort HoogeveenEnergieInzicht gelanceerd.
  • In Eindhoven is sinds kort EindhovenEnergieInzicht gelanceerd.
  • In Den Bosch wordt een vergelijkbare dienst aangeboden via woningcorporatie Zayaz. Zo kunnen ook huurders op MijnZayazEnergieInzicht zien wat hun gas- en elektriciteitsverbruik is.

Woon je niet in een van deze regio’s, heb je een slimme meter en wil je van de applicatie gebruikmaken, dan kun je terecht op mijnenergieinzicht.nl.

De toekomst

MIJNenergieinzicht blijft zich in 2019 verder uitbreiden naar nieuwe regio's en gemeenten om nog meer bewoners inzicht te geven in hun energieverbruik. De applicatie wordt steeds verder ontwikkeld en wordt steeds beter.
Blijf ons dus volgen!

Besparen door SLIM energie inzicht

Dit filmpje geeft meer uitleg over MijnEnergieinzicht en een korte overview van de toepassing in Groningen. We gaan op bezoek bij de Gemeente Groningen en het energieloket: Groningen Woont Slim. Daar horen we alles over de eerste resultaten en de plannen voor de toekomst

besparing_milieu
Roeland van der Hoeven Ontwikkelaar
“Door inzicht in mijn energieverbruik kwam ik erachter dat ik 100 euro per jaar kon besparen. Super waardevol!”