zonnecoaches1440.jpg

Zonnecoaches voor VvE’s die zonnepanelen willen

Appartementencomplexen hebben vaak grote daken die bij uitstek geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Toch zien we nog maar weinig VvE’s met zonnepanelen, terwijl het aantal gewone woningen met zonnepanelen sterk groeit. Hoe komt dat? En hoe kunnen we dat veranderen? Laat de VvE Zonnecoach komen!

Instemming eigenaren

VvE’s en zonnepanelen blijken een lastige combinatie. Er zijn veel vragen die elk een aparte expertise vereisen: Is het dak geschikt? Welke mogelijkheden staan er in de splitsingsakte? Hoeveel panelen passen er op het dak? Hoe zit het met de garanties op de installatie? Waar wordt de stroom voor gebruikt? En hoe wordt die verdeeld? Heeft de VvE zelf genoeg geld in kas? Is er een subsidie of bespaarlening mogelijk? Of wil het bestuur een eenmalige bijdrage van de leden? En, niet onbelangrijk, wat levert de installatie op? En tot slot: hoe krijgen we de instemming van de eigenaren?

Draagvlak

Elke vraag kan het proces doen vastlopen. Er is zoveel expertise nodig, dat vrijwel geen enkele VvE dit alleen kan regelen. Daarom hebben Enexis Groep en VvE Belang besloten om VvE’s te gaan helpen met een onafhankelijke, deskundige coach: de VvE Zonnecoach. Na de intake belt uw coach u op om uw wensen te bespreken. Daarna komt hij/zij persoonlijk bij uw VvE langs om de mogelijkheden te bespreken. Vervolgens gaat u samen met uw coach het voorstel met de eigenaren bespreken. Met hun feedback wordt een definitief voorstel voor de ALV geschreven.

Selectie leverancier

Daarna helpt de coach met het selecteren van een leverancier. Hier komt opnieuw de ervaring van de Zonnecoach om de hoek kijken: hij heeft kennis van de markt, weet aan welke criteria en certificeringen de leverancier moet voldoen en helpt bij het maken van keuzes. Omdat hij geen commercieel belang heeft, bekijkt hij offertes objectief en vanuit uw belang. Zo zorgt hij voor een succesvol project.

Kosteloos

De VvE Zonnecoach zorgt ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan, dat de energie blijft stromen en dat er ook daadwerkelijk zonnepanelen op het dak komen. Op weg naar een duurzame VvE. Deze begeleiding is kosteloos voor VvE’s in het gebied van Enexis Groep (Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg).

De VvE Zonnecoach is een initiatief van Enpuls, onderdeel van Enexis Groep, en VvE Belang – de belangenorganisatie voor VvE en appartementseigenaar. In Groningen werken we samen met energiecoöperatie Grunneger Power. Wilt u ook de begeleiding van één van onze coaches? Kijk dan eens op onze website.