Buurkracht.jpg

Buurkracht: Besparen met de buurt

Via Buurkracht brengen wij mensen en wensen in een buurt bij elkaar om samen aan de slag te gaan met energiebesparing. Want samen is dat een stuk makkelijker. En leuker. Buurkracht geeft inzicht, ondersteunt, en levert energiebesparingen op voor alle huishoudens die meedoen. Soms wel 50%.

doen mee met Buurkracht
besparen mee met Buurkracht
in één jaar bespaard

Besparen met de buren

Uit onderzoek blijkt dat 3,5 miljoen mensen wel energie willen besparen, maar daar niet aan toe komen. Door het samen aan te pakken lukt het vaak wel. Buurkracht helpt buurten grip te krijgen op hun energieverbruik en ondersteunt bij besparingsmaatregelen. Bewoners krijgen inzicht in hun energieverbruik, de buurt krijgt een buurtbegeleider en Buurkracht helpt bij het mobiliseren van de buurtgenoten. Maar liefst 142 buurten doen al mee.

Favoriete maatregelen

De favoriete maatregelen onder de Buurkrachtdeelnemers zijn spouwmuurisolatie (47%) en zonnepanelen (32%). De bewoners die maatregelen troffen gaven hier gemiddeld € 2.375,- aan uit. Zij zorgden voor bijna 1,5 miljoen euro omzet bij installateurs en isolatiebedrijven, vooral in de eigen regio. Minder tastbaar maar veel gehoord is dat ook de sociale verbinding in de buurten groeit.

Wat ons beweegt 

Via Buurkracht helpen wij het buurtproces te begeleiden, barrières weg te nemen en de buurt door afhaakmomenten heen te trekken. Gratis en zonder commercieel oogmerk. Wij vinden energiebesparing enerzijds onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Anderzijds draagt het bij aan een evenwichtig gebruik van het energienet. 

Inspirerende buurtinitiatieven vind je op buurkracht.nl  

besparing_milieu
Roel Woudstra Thema-eigenaar Energiebesparing
“Mijn doel? Aan de slag met energiebesparing en samen mooie klinkende resultaten boeken!”