De collectieve wijkaanpak

In 2030 moeten anderhalf miljoen huizen van het aardgas af, het is geen geringe opgave. De Regionale Energiestrategieën geven een beeld van de opwek van zon, wind en warmte in de energieregio’s. Gemeenten zijn ondertussen aan zet met plannen voor de warmtetransitie. Maar het succes van al die plannen hangt sterk af van het enthousiasme en doorzettingsvermogen in wijken en onder huizenbezitters. Enpuls ziet een proces-regisserende rol voor gemeenten om dit te realiseren. Met de Slimme Wijken Aanpak ondersteunen wij gemeenten bij het maken van een succesvolle start met de wijkaanpak.

Lees onze visie op de collectieve wijkaanpak
778108306
Blog
Maak een succesvolle start met de slimme wijken aanpak in jouw gemeente

Hoe maak je een vliegende start met de warmtetransitie in jouw gemeente? In welke wijken zit de meeste potentie rondom energiebesparing en duurzaamheid? En hoe krijg je hier groepen woningeigenaren sneller in beweging, zodat je klimaatafspraken uiteindelijk kunt waarmaken?

Tarnoc Enpuls Challenge
Blog
Tarnoc: Dankzij Enpuls weten we wat woningcorporaties willen

De turbineketel van Tarnoc brengt duurzame verwarming rap dichterbij. Een half jaar geleden won Tarnoc de Enpuls Challenge. Tijd voor een follow-up!

Shutterstock 1366579751
Visie
Een succesvolle start met collectieve wijkaanpak

In 2050 moet Nederland aardgasvrij zijn. De gemeenten staan voor een grote opgave om wijkgericht en planmatig te verduurzamen. Maar waar begin je?

778108306
Persbericht
Enpuls helpt gemeenten met maatregelpakketten voor verduurzaming van wijken

Enpuls heeft in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal een praktisch proces en ondersteunende middelen ontwikkeld voor een collectieve wijkaanpak: de Slimme Wijken Aanpak. Daarin staat een stap-voor-stap benadering met isolatiemaatregelen centraal. De Slimme Wijken Aanpak wordt kosteloos aangeboden aan gemeenten en hun energieloketten.

Podcast Yvonne
Podcast
Hoe laten we woningeigenaren verduurzamen?
Ileco Zonnepanelen
Blog
Zelf opgewekte zonne-energie direct delen
Duurzaam Wonen
Visie
Naar een duurzame woning

Een duurzame woning moet niet alleen vanzelfsprekend zijn, maar het moet ook persoonlijker, makkelijker en sneller kunnen.

Woningen verduurzamen.jpg
Blog
Woningen verduurzamen? Iedereen kan meedoen!

Duurzaam verwarmen wordt de standaard. Toch is het voor particuliere woningeigenaren nog niet zo gemakkelijk om maatregelen te nemen.

50 Gradentest (3)
Concept
50-gradentest

Is jouw huis geschikt voor een (hybride) warmtepomp? De 50-gradentest geeft inzicht. Standaard staan cv-ketels afgesteld op 80 °C, dat is vaak niet nodig. Door je cv op 50 °C te zetten, sla je twee vliegen in één klap. Je bespaart energie en weet meteen of je huis geschikt is voor een warmtepomp, of dat eerst meer isolatie nodig is.

Huis aardgasvrij
Blog
Enpuls zet in op aardgasvrij
Warmtenetten Visie
Visie
Vaart maken met warmtenetten
Poster Slimme Wijken Aanpak
Download
Slimme Wijken Aanpak voor gemeenten

De gemeenten staan voor een grote opgave om wijkgericht te verduurzamen. Enpuls ontwikkelde daarom een praktisch proces onder de naam Slimme Wijken Aanpak. Lees de brochure.

Huis met energielabel
Visie
Energiebesparing als startpunt van de transitie

Het mooie van energiebesparing is dat de woningeigenaar er vandaag al mee kan beginnen.

Shutterstock 1037714281 Bewerkt
Persbericht
Aardgas vervangen door zonnewarmte
Grains During Sunset
Blog
Duurzame warmte als nieuwe nutsvoorziening
Stel Op Bank Met Koffie
Blog
Hoe gewild is de warmtepomp
Fvd Installateur
Podcast
Thuis aan de slag met verduurzamen
Wijkie Vierkant
Blog
‘Met Wijkie betrekken we iedereen bij groene stroom’