Het Clean Energy Package (CEP) is een wetgevingspakket van de Europese Commissie om de overgang naar schone energie te stimuleren. Hiermee wil de EU voldoen en richting geven aan de verplichtingen van het klimaatakkoord van Parijs.
De energietransitie stopt niet bij de grenzen van je huis, gemeente, provincie of land. Het is een wereldwijd vraagstuk. Ook Europa werkt hard aan de energietransitie, met impact en kansen voor ons in Nederland. Daarom hebben we, samen met @ERAC en @Squarewise, onderzoek gedaan naar het Clean Energy Package.
Wij hebben onderzoek gedaan naar het Clean Energy Package, een wetgevingspakket van de Europese Unie om de energietransitie te versnellen.
De turbineketel van Tarnoc brengt duurzame verwarming rap dichterbij. Een half jaar geleden won Tarnoc de Enpuls Challenge. Tijd voor een follow-up!
Hoe weet je als gemeente waar en wanneer de komende jaren oplaadpunten voor elektrisch vervoer nodig zijn? Check de Buurtprognose!
Enpuls Challenge winnaar Tarnoc over hun uitvinding: ‘Onze turbineketel maakt duurzame verwarming op korte termijn mogelijk’
Een nieuwe kandidaat voor energieopslag: ijzerpoeder. Wordt dat dé batterij van de toekomst? We vertellen erover in de blogserie met lichtpunten; positief nieuws over de energietransitie.
Schaf je een dure Tesla aan, dan krijg je subsidie op de koop toe. Maar hoe doe je mee met de energietransitie met minder budget? Een tweedeling tussen arm en rijk dreigt.
Hoe houden we de maatschappelijke kosten zo laag mogelijk, zodat we in 2030 vier keer zoveel duurzame stroom kunnen opwekken als nu?
Door pieken in de opwek van zonne-energie op te slaan in een batterij, kan de netaansluiting van een zonnepark met minstens veertig procent verkleind worden. Andersom is het ook mogelijk om meer zonnepanelen op dezelfde aansluiting aan te sluiten – hetgeen leidt tot een veel efficiënter netgebruik. Dat blijkt uit een pilot met dit zogeheten peakshaving, uitgevoerd door Enpuls – onderdeel van Enexis Groep.
Enpuls en kunstenaarscollectief Sun City hebben samen zes bijzondere muzikale vertellingen gemaakt over de stad van de toekomst in het hoorspel Koffiedik! Gebruik je verbeelding en ervaar: ‘het kan anders’.
We zien veel kansen om waterstof als energiedrager te gebruiken. Maar de vraag is hoe toepasbaar waterstof al is.
De Wijkie app maakt het mogelijk om een overschot aan zelfopgewekte groene stroom te delen met de buren. Als beloning ontvang je een lokale munt die je kunt verzilveren bij ondernemers in de wijk. De aangesloten energiemonitor EARN-E geeft inzicht in het energieverbruik en helpt zo om te besparen.