171006_2930.jpg

Enpuls is op zoek naar oplossingen voor nieuwe energie!

De Enpuls Challenge daagt professionals, startups, scale-ups, gevestigde bedrijven, studenten en kennisinstituten uit om dé oplossing voor nieuwe energie te bedenken. Een baanbrekende oplossing die bijdraagt aan het halveren van de CO2-uitstoot in 2030. Ga jij de uitdaging aan? Dien dan tussen 15 maart en 30 april je product, dienst, instrument, organisatie of ander briljant concept in op één van de vier uitdagingen en maak kans op uitgebreide ondersteuning van Enpuls bij het realiseren van je idee.

Een nieuwe naam, nieuwe uitdagingen én nieuwe ideeën

Na de succesvolle Flex Challenge in 2018, daagt Enpuls je ook dit jaar uit met een challenge. Een nieuwe naam, nieuwe uitdagingen én nieuwe ideeën. 

De Flex Challenge is omgedoopt tot Enpuls Challenge. Een breder programma dat zich niet alleen richt op flexibiliteit binnen de energietransitie, maar op oplossingen binnen vier nieuwe categorieën. 

Heb jij dé oplossing voor nieuwe energie? Schrijf je dan vanaf 15 maart in op een van de vier challenges en maak kans op uitgebreide ondersteuning van Enpuls bij het realiseren van je idee.

De vier challenges

In 2019 richt Enpuls zich met de challenge niet alleen op flexibiliteit binnen de energietransitie, maar op oplossingen binnen vier nieuwe categorieën. Vanaf week 8 worden de vier challenges bekend gemaakt. 

Houd onze website, LinkedIn- en Twitterpagina in de gaten of schrijf je in voor de Enpuls Challenge nieuwsbrief

De jury

Maak kennis met de vijfkoppige jury van de Enpuls Challenge. Wat vinden zij belangrijk aan de Enpuls Challenge? En waar hopen ze dit jaar op?

Start inschrijving op 15 maart

Op 15 maart start de inschrijving van de Enpuls Challenge. Vanaf die dag kun je op de website het inschrijfformulier downloaden en heb je tot 30 april de tijd om je concept in te dienen op één van de vier challenges.

De jury beoordeelt alle inzendingen op basis van selectiecriteria en stelt een shortlist op. De shortlist wordt uitgenodigd om het ingediende concept te pitchen tijdens de pitchdag eind mei.

Medio juni worden de winnaars bekend gemaakt. Als winnaar van de Enpuls Challenge, ga je met Enpuls een samenwerkingsovereenkomst aan.

We zijn benieuwd naar jouw ideeën, dus noteer 15 maart en ga de uitdaging aan!

What's in it voor de winnaars

  • Ontwikkeling van je concept volgens het Enpuls validatieproces, gedurende een traject van 9 maanden samen met Enpuls experts in het Enpuls lab.
  • Tijdens deze 9 maanden bieden wij onze expertise, data, een breed netwerk van partners en toegang tot de proeftuinen aan.
  • Een ontwikkelbudget van maximaal €50.000, te besteden in samenspraak met Enpuls ten bate van de ontwikkeling van je concept.
  • Het intellectueel eigendom van je concept en de kennis die tijdens de gezamenlijke ontwikkeling wordt gegenereerd, blijft bij jou als indiener van het concept. Enpuls heeft het recht om de niet commercieel gevoelige kennis te verspreiden en gebruiken. Enpuls zal deze kennis niet gebruiken voor commerciële doeleinden.
  • Van jou verwachten we dat je je gedurende deze 9 maanden inzet voor de ontwikkeling van je concept. Dit betekent dat je regelmatig werkt op het Lab.073 en minimaal 0.5 fte aan menskracht beschikbaar stelt gedurende deze periode.

Terugblik: Flex Challenge 2018

In 2018 werden marktpartijen uitgedaagd om flexibiliteitsvraagstukken van de energietransitie aan te gaan. Er waren 3 challenges waar men een concept op kon indienen: de Solar Challenge, de E-driving Challenge en de Energy Gap Challenge. Recoy, Ecovat en Groenewijkstroom waren de winnaars van de eerste editie. Deze drie partijen zijn uit meer dan 50 inzendingen geselecteerd door een panel van experts uit de energiesector en zijn de samenwerking met Enpuls aangegaan om hun concept te ontwikkelen tot marktrijpe toepassingen. 

Disclaimer

De missie van Enpuls is het versnellen van de energietransitie. Enpuls heeft geen commerciële doeleinden of winstoogmerk. De ideeën die worden ingezonden in het kader van de Flex Challenge zullen dan ook niet gebruikt worden voor eigen activiteiten van Enpuls. Enpuls behandelt de concepten vertrouwelijk en ontwikkeling vindt uitsluitend plaats in samenwerking met de indieners. Het intellectueel eigendom aangaande een inzending ligt bij de indiener, tenzij het reeds bekende of toegepaste concepten betreft.