171006_2930.jpg

Enpuls is op zoek naar oplossingen voor nieuwe energie!

De Enpuls Challenge daagt professionals, startups, scale-ups, gevestigde bedrijven, studenten en kennisinstituten uit om dé oplossing voor nieuwe energie te bedenken. Een baanbrekende oplossing die bijdraagt aan het halveren van de CO2-uitstoot in 2030. Ga jij de uitdaging aan? Dien dan vanaf 15 maart tot en met uiterlijk 30 april je product, dienst, instrument, organisatie of ander briljant concept in op één van de vier uitdagingen en maak kans op uitgebreide ondersteuning van Enpuls bij het realiseren van je idee.

Inschrijving Enpuls Challenge gestart!

De inschrijving van de Enpuls Challenge is van start! Download het inschrijfformulier en dien voor 30 april je concept in op één van de vier challenges. Stuur het inschrijfformulier, met eventuele bijlagen naar challenge@enpuls.nl. Zet in de onderwerpregel ‘Inschrijving Enpuls Challenge’. Je kan meerdere inzendingen indienen, maar we vragen je elk concept graag afzonderlijk in te dienen.

De jury beoordeelt alle inzendingen op basis van selectiecriteria en stelt een shortlist op. De shortlist wordt uitgenodigd om het ingediende concept te pitchen tijdens de pitchdag 29 mei. Medio juni worden de winnaars bekend gemaakt. Als winnaar van de Enpuls Challenge, ga je met Enpuls een samenwerkingsovereenkomst aan om je concept te realiseren.

We zijn benieuwd naar jouw ideeën, dus schrijf je in en ga de uitdaging aan!

De vier challenges

In 2019 richt Enpuls zich met de challenge niet alleen op flexibiliteit binnen de energietransitie, maar op oplossingen binnen vier nieuwe categorieën. UPDATE: de vier challenges zijn bekend! 

Meer weten over de Enpuls Challenge? Houd onze website, LinkedIn- en Twitterpagina in de gaten of schrijf je in voor de Enpuls Challenge nieuwsbrief.

What's in it voor de winnaars

  • Ontwikkeling van je concept volgens het Enpuls validatieproces, gedurende een traject van 9 maanden samen met Enpuls experts in het Enpuls lab.
  • Tijdens deze 9 maanden bieden wij onze expertise, data, een breed netwerk van partners en toegang tot de proeftuinen aan.
  • Een ontwikkelbudget van maximaal €50.000, te besteden in samenspraak met Enpuls ten bate van de ontwikkeling van je concept.
  • Het intellectueel eigendom van je concept en de kennis die tijdens de gezamenlijke ontwikkeling wordt gegenereerd, blijft bij jou als indiener van het concept. Enpuls heeft het recht om de niet commercieel gevoelige kennis te verspreiden en gebruiken. Enpuls zal deze kennis niet gebruiken voor commerciële doeleinden.
  • Van jou verwachten we dat je je gedurende deze 9 maanden inzet voor de ontwikkeling van je concept. Dit betekent dat je regelmatig werkt op het LAB.073 en minimaal 0.5 fte aan menskracht beschikbaar stelt gedurende deze periode.

De jury

Maak kennis met de vijfkoppige jury van de Enpuls Challenge. Wat vinden zij belangrijk aan de Enpuls Challenge? En waar hopen ze dit jaar op?

Een nieuwe naam, nieuwe uitdagingen én nieuwe ideeën

Na de succesvolle Flex Challenge in 2018, daagt Enpuls je ook dit jaar uit met een challenge. Een nieuwe naam, nieuwe uitdagingen én nieuwe ideeën. 

De Flex Challenge is omgedoopt tot Enpuls Challenge. Een breder programma dat zich niet alleen richt op flexibiliteit binnen de energietransitie, maar op oplossingen binnen vier nieuwe categorieën.

Terugblik: Flex Challenge 2018

In 2018 werden marktpartijen uitgedaagd om flexibiliteitsvraagstukken van de energietransitie aan te gaan. Er waren 3 challenges waar men een concept op kon indienen: de Solar Challenge, de E-driving Challenge en de Energy Gap Challenge. Recoy, Ecovat en Groenewijkstroom waren de winnaars van de eerste editie. Deze drie partijen zijn uit meer dan 50 inzendingen geselecteerd door een panel van experts uit de energiesector en zijn de samenwerking met Enpuls aangegaan om hun concept te ontwikkelen tot marktrijpe toepassingen. 

Nieuwsbrief inschrijven