Groen rijden

  • Rijden op duurzame energie
  • Verlagen van de CO2-uitstoot
  • Voor een schonere leefomgeving

Groen rijden, loopt het wel zo’n vaart?

In Nederland rijden ongeveer 8 miljoen auto’s, waarvan ongeveer 100.000 elektrisch aangedreven auto’s. En in de komende jaren neemt het aantal elektrische auto’s verder toe; misschien hebben we al 1 miljoen e-auto’s in 2025. Dat vraagt om slimme laadoplossingen in een slim energienetwerk.
Laadpalen in een slim energiesysteem maken het mogelijk dat we in de toekomst op zon en wind kunnen rijden.

Keuzevrijheid voor e-rijders

De nieuwste generatie laadpalen is slim. Je kunt er straks zelf een energieleverancier kiezen en gebruik maken van lokaal opgewekte duurzame energie, die misschien wel door je eigen zonnepanelen zijn opgewekt. In het proefproject ‘Slim Laden, de Brabantse aanpak’ ontwikkelen we samen met de provincie Noord-Brabant innovatieve, betaalbare en slimme laadpalen.

Ontdek de Brabantse aanpak.

Wat doet Enpuls voor mij?

Enpuls doet onderzoek naar slimme laadoplossingen. We ontwikkelen nieuwe technieken, doen onderzoek naar het laadgedrag van e-rijders en spreken met lokale stakeholders over concrete laadoplossingen in de regio.

Ook in bredere context onderzoeken we duurzame mobiliteit. Denk aan elektrische bussen, waterstof als energiebron of een koppeling met zelf opgewekte duurzame energie.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over duurzame mobiliteit? Lees er alles over op de thema-pagina of neem contact op met Willem Alting Siberg.