De uitdaging

Het aantal deelauto’s in Nederland blijft de afgelopen jaren toenemen. Het hebben van een hoog aantal deelauto’s is een begin, belangrijker is dat deze ook veel gebruikt worden. Maar het starten en goed continueren van een nieuw initiatief is nog niet zo eenvoudig.

De oplossing

Om nieuwe initiatieven voor elektrische deelauto’s op weg te helpen en te laten profiteren van eerder geleerde lessen, liet Enpuls onderzoek doen naar dé do’s en don’ts. Dit onderzoek bestond uit een inventarisatie van 50 projecten en 15 verdiepende interviews met initiatieven met elektrische deelauto’s. Hieronder bevonden zich zowel heel lokale organisaties als ook grote landelijke aanbieders.

Het resultaat

Op basis van de verkregen inzichten heeft Enpuls een Kennisgids & Actieplanner opgesteld. Deze tools bevatten de belangrijkste succesfactoren, praktische tips en nieuwe kansen die nieuwe initiatieven een grotere kans van slagen geven. Deze hulpmiddelen zijn hieronder te downloaden.

Kennisgids

De Kennisgids geeft startende initiatieven en andere betrokkenen meer inzicht in de ontwikkelingen, kansen en valkuilen voor elektrisch autodelen. Ook geeft het een overzicht van onze belangrijkste onderzoeksresultaten.

Actieplanner

De Actieplanner is een praktische toolkit bedoeld om te helpen bij het starten of versnellen van een project. Het geeft inzicht in de diverse mogelijkheden en de belangrijkste keuzes die je als initiatiefnemer moet maken. Het Projectschema is onderdeel van de Actieplanner en geeft een totaal overzicht van de stappen die je hebt te doorlopen om tot een geslaagd initiatief te komen.

De rol van Enpuls

Enpuls heeft de Kennisgids en Actieplanner opgesteld om huidige én toekomstige projecten voor elektrische deelauto’s een impuls te geven. Alle inzichten worden gedeeld met iedereen die direct of indirect bij deze projecten betrokken is.

besparing_milieu
Rob van Buitenen Ontwikkelaar
“Het verleden kun je niet veranderen, de toekomst wel. Daar gaan we voor!”
Schermafbeelding 2020 06 30 Om 09.21.50
Blog
Prognoseatlas geeft waardevolle inzichten over elektrisch vervoer

Hoe weet je als gemeente waar en wanneer de komende jaren oplaadpunten voor elektrisch vervoer nodig zijn? Check de Buurtprognose!

Vrachtwagen op weg
Blog
Vijf trends in duurzaam goederenvervoer

De toekomst van goederenvervoer is elektrisch. Wij hebben in kaart gebracht waar de grootste groeikansen liggen. Lees hier de vijf trends in duurzaam goederenvervoer.

Slim_laden_brabant.jpg
Visie
Groei elektrische auto’s versnelt

De verkoop van elektrische personenauto’s stijgt veel sneller dan voorspeld. Hoe kunnen we dit het beste organiseren zodat we in 2025 klaar zijn voor meer dan 1 miljoen elektrische auto’s?

Energiek Nieuws Week 27 Nieuws Week
Blog
Energiek Nieuws Week 27
Header Flexibelladen2
Download
Flexibel laden achter de meter

Onderzoek: Enpuls, Enexis, ElaadNL en Maxem toetsten in een pilot of het mogelijk is om huishoudens met een elektrische auto thuis flexibel te laten laden.

Man elektrisch laden
Download
Resultaten onderzoek Slim Laden

Het potentieel van Slim Laden is onderzocht. Effecten van duurzaam en gespreid laden en de kosten/baten zijn in beeld gebracht.

Personenvervoer elektrisch laden
Podcast
Heel Nederland elektrisch
Bestelbus
Blog
Waarom is de elektrische bestelbus nog niet populair?

Enpuls onderzocht waarom we nog maar zo weinig elektrische bestelbussen zien en identificeerde maar liefst 13 thema’s die de transitie naar duurzaam goederenvervoer belemmeren. Lees meer of download het onderzoeksrapport.

Overview Winnaars
Persbericht
Winnaars Enpuls Challenge onthuld
Laden
Download
Charge Management of Vehicles at home

This pilot study examines the role of a home energy management system (HEMS) in communicating a capacity profile from a grid operator to households.

Energiek Nieuws Week 25 Nieuws Week
Blog
Energiek Nieuws Week 25
Energiek Nieuws Week 26 Nieuws Week
Blog
Energiek Nieuws Week 26
Elektrische auto
Concept
EV-Prognose Atlas

Met de EV-Prognose Atlas krijgen gemeenten een tool om een toekomstbestendig openbaar laadnetwerk te plannen.

Recoy.png
Video
Je elektrische auto opladen op het juiste moment
Vrachtwagens snelweg
Visie
Batterij-elektrisch goederenvervoer en bijpassende infrastructuur

Om de klimaatdoelstellingen te halen zijn in 2030 alle nieuw verkochte bestel- en vrachtauto’s in Nederland batterij-elektrisch en is een infrastructuur aangelegd om deze voertuigen te laden.

Elektrisch laden
Blog
Slimme laadpalen: goedkoper en groener?

Over de impact van slimme laadpalen op CO2-uitstoot, het energienet en onze portemonnee.

Elekttische vrachtwagens
Blog
Op naar elektrische vrachtauto's en bestelbusjes
Boekje actieplanner
Download
Actieplanner elektrisch autodelen