elektrisch autodelen: een succesvolle start

elektrisch autodelen: een succesvolle start

Minder milieuschade, minder auto’s en vaak 15 tot 20% meer gebruik van fiets en openbaar vervoer door de gebruikers; elektrische deelauto’s kunnen de energietransitie aanzienlijk versnellen. Maar hoe maak je een succes van je elektrische deelauto initiatief?

De uitdaging

Het aantal deelauto’s in Nederland blijft de afgelopen jaren toenemen. Het hebben van een hoog aantal deelauto’s is een begin, belangrijker is dat deze ook veel gebruikt worden. Maar het starten en goed continueren van een nieuw initiatief is nog niet zo eenvoudig.

De oplossing

Om nieuwe initiatieven voor elektrische deelauto’s op weg te helpen en te laten profiteren van eerder geleerde lessen, liet Enpuls onderzoek doen naar dé do’s en don’ts. Dit onderzoek bestond uit een inventarisatie van 50 projecten en 15 verdiepende interviews met initiatieven met elektrische deelauto’s. Hieronder bevonden zich zowel heel lokale organisaties als ook grote landelijke aanbieders.

Het resultaat

Op basis van de verkregen inzichten heeft Enpuls een Kennisgids & Actieplanner opgesteld. Deze tools bevatten de belangrijkste succesfactoren, praktische tips en nieuwe kansen die nieuwe initiatieven een grotere kans van slagen geven. Deze hulpmiddelen zijn hieronder te downloaden.

Kennisgids

De Kennisgids geeft startende initiatieven en andere betrokkenen meer inzicht in de ontwikkelingen, kansen en valkuilen voor elektrisch autodelen. Ook geeft het een overzicht van onze belangrijkste onderzoeksresultaten.

Actieplanner

De Actieplanner is een praktische toolkit bedoeld om te helpen bij het starten of versnellen van een project. Het geeft inzicht in de diverse mogelijkheden en de belangrijkste keuzes die je als initiatiefnemer moet maken. Het Projectschema is onderdeel van de Actieplanner en geeft een totaal overzicht van de stappen die je hebt te doorlopen om tot een geslaagd initiatief te komen.

De rol van Enpuls

Enpuls heeft de Kennisgids en Actieplanner opgesteld om huidige én toekomstige projecten voor elektrische deelauto’s een impuls te geven. Alle inzichten worden gedeeld met iedereen die direct of indirect bij deze projecten betrokken is.

besparing_milieu
Rob van Buitenen Ontwikkelaar
“Het verleden kun je niet veranderen, de toekomst wel. Daar gaan we voor!”

Nieuwsbrief inschrijven